ANAF „taie în carne vie” în luna decembrie!

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a anunţat că pe parcursul lunii decembrie, va efectua ample verificări în toată țara, în special, la firmele care exportă şi importă bunuri. Totodată, vor fi urmărite centrele comerciale în care au fost deja semnalate abateri şi care prezintă un risc fiscal ridicat, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.

Inspectorii Antifraudă se aşteaptă, în perioada sărbătorilor de iarnă, la intensificarea unor activităţi economice specifice, activităţi ce prezintă riscuri în ceea ce privește manifestarea unor fenomene circumscrise fraudelor fiscale și vamale.

CITEȘTE ȘI ... ÎNCEPÂND DE AZI, ȘOMERII CARE SE ANGAJEAZĂ VOR PRIMI 15 500 LEI!

Concret, controalele Fiscului vor viza, în special, fluxurile de bunuri provenite din achiziții intracomunitare sau din import, în vederea identificării riscurilor determinate de comportamentul fiscal al destinatarilor înscriși în documentele de transport, de proveniență și în documentele vamale.

Potrivit anunţului instituţiei, activităţile de monitorizare şi analiză au fost deja demarate, urmând ca informațiile obținute să fie valorificate în perioada următoare.

De altfel, toate controalele operative desfăşurate de ANAF urmăresc combaterea evaziunii fiscale şi prevenirea indisciplinei financiare, dar şi eliminarea firmelor evazioniste.

 

Sursa: avocatnet.ro