ANAF obligă proprietarii să ia chirie de la rude și prieteni!

ANAF obligă proprietarii să ia chirie de la rude și prieteni! Taxa pe care trebuie să o plătească proprietarul este de 5,5% din valoarea chiriei.

ANAF anunţă o acţiune prin care obligă toţi proprietarii să perceapă chirie de la orice persoană care este rudă sau prieten. Astfel, dacă până acum nepoţii locuiau în case cu bunicii fără să plătească nimic, de acum aceştia vor fi nevoiţi să le perceapă chirie. Practic, fie că vorbim de o rudă de gradul II sau de prieteni, cei care nu sunt proprietari trebuie să plătească chirie.

CITEȘTE ȘI ... VESTE PROASTĂ în privința programului „Prima Casă”


Contractul de închiriere va fi înregistrat la ANAF, iar taxa pe care trebuie să o plătească proprietarul este de 5,5% din valoarea chiriei.
Mai mult decât atât, ANAF dorește să perceapă încă o taxă în care un soţ şi o soţie, co-proprietar şi proprietar, care locuiesc în casă cu un prieten, verişor, nepot sau o rudă mult mai îndepărtată, vor trebui să plătească individual o taxă de 5,5% din venitul minim pe economie, deoarece contractul de închiriere nu se face doar pe numele unui singur proprietar, ci pe numele abilor deţinători în acte ai imobilului.

Sursa: evz.ro