ANAF a pus gând rău automatelor de cafea

Automatele de cafea şi sandvişuri de la orice colţ de stradă nu vor mai fi cea mai ieftină variantă pentru gustarea de prânz. ANAF le-a pus gând rău comercianţilor, aşa că aparatele trebuie dotate cu case de marcat, pentru a putea oferi bon fiscal. Legea i-a luat pe nepregătite pe distribuitori, care spun că nu au o soluţie tehnică pentru a implementa noul sistem. În lipsa unui control strict însă, regula va face ordine printre afacerişti, atrag atenţia specialiştii.

Plăteşti, primeşti bon fiscal. O regulă de bază în comerţ, care va trebui aplicată, în cele din urmă, şi în cazul automatelor de cafea, gustări şi băuturi răcoritoare. Termenul de patru luni pentru implementarea noilor sisteme de fiscalizare pare însă imposibil de respectat.

CITEȘTE ȘI ... Update: Arestați la domiciliu, după ce s-au atacat cu drujba și toporul

În momentul de faţă, în România există 80.000 de astfel de aparate, care în prezent nu suportă o casă de marcat. Aşa că operatorii trebuie să găsească o soluţie. Puţin probabil ca acest lucru să se întâmple până în decembrie, spun specialiştii.

Cert este că automatele au apărut în tot mai multe locuri din ţară. O analiză mai veche arată că, într-un singur an, românii lăsau în ele 14 milioane de euro. Pentru că vor apărea cheltuile cu noile case de marcat şi contracte de mentenanţă, produsele vândute la astfel de aparate s-ar putea scumpi, avertizează specialiştii.

Sursa: observator.tv