Ana Stan: „Suntem țara în care creștinii sunt călcați în picioare și ne uimește lipsa de reacție a Bisericii față de aceste umilințe”

 „Excelența este lupta împotriva mediocrității în orice domeniu, fie el economic, social sau politic.”

 

Mii de familii și-au înmormântat rudele răpuse de complicațiile generate de COVID, fără să le mai vadă pentru o ultimă dată. Nu și-au luat „rămas-bun” și au fost nevoiți să asiste la umilirea celor dragi, băgați în saci de plastic în sicrie sigilate, conform normelor sanitare în vigoare. Deși acum se vor relaxa regulile de înmormântare și se dorește oferirea permisiunii ca pacienții infectați cu SARS-CoV-2 să aibă parte de asistență religioasă, pentru mult prea mulți este extrem de târziu.

 

 „Este normal ca oamenii să fie disperați și revoltați de modalitatea aberantă de înmormântare!”

 

 Ana Stan, consilier local, critică dur această indiferență față de familiile îndoliate și arată cu degetul către clasa politică, apreciată ca fiind principalul vinovat:

 

„Președintele României a lansat, nu de foarte mult timp, cel mai important proiect de țară, și anume: «România educată». Dar cum poți înfăptui acest proiect în lipsa unei clase politice competente și ambițioase?! Este evident pentru majoritatea cetățenilor români că dezvoltarea armonioasă a oricărei țări are la bază educația propriilor cetățeni, dublată de o clasă politică responsabilă și cu viziune pe termen lung. Eșecul proiectului «România educată» este previzibil în absența schimbării calității umane a actualilor politicieni care ei înșiși dau dovadă de o mare rezistență la schimbare. Nu este o noutate faptul că majorității celor care compun partidele politice la orice nivel (local, județean, național) le sunt străine cuvinte precum: etică, integritate morală, valori, principii, responsabilitate, asertivitate.

 

Din cauza slabei calități a liderilor partidelor politice, de cele mai multe ori, au fost promovați în funcții de conducere importante oameni lipsiți de competențe profesionale, dar și de calități morale. Actualii lideri caută și «folosesc» astfel de persoane doar în interese personale, bineînțeles, clamând interesul național și dragostea pentru țară.

 

Nu ai cum să realizezi «România educată» cu o clasă politică ce promovează minciuna, inechitatea, injustețea, imoralitatea, necinstea. Nu ai cum să realizezi «România educată» cu persoane care slujesc orbește lideri de partid doar pentru a face parte din acea organizație și a obține, de cele mai multe ori, un loc de muncă bine plătit sau sinecuri la stat.

Eșecul clasei politice se poate observa și din modul cum este gestionată pandemia de către guvernanți, și mă refer în mod concret la ceea ce se întâmplă cu cetățenii români decedați ca urmare a îmbolnăvirii cu COVID. Este normal ca oamenii să fie disperați și revoltați de modalitatea aberantă de înmormântare ce a fost prevăzută într-un ordin de ministru! Este incredibil cât de lipsiți de empatie sunt acești guvernanți față de oamenii care cred în Dumnezeu, care vor să respecte datinile creștinești privind înmormântarea; acești oameni sunt de o cruzime nemaivăzută până acum la oamenii politici. Parcă au misiunea de a distruge tot ce ține de spiritul și credința neamului românesc. Pentru ei demnitatea umană și respectul pentru regulile și obiceiurile străvechi sunt concepte lipsite de importanță. Demnitatea morților, tradițiile culturale trebuie să fie respectate. Trupul are o însemnătate deosebită la creștini. Nu înțeleg acest lung șir de atrocități: ținutul în spital a asimptomaticilor, imposibilitatea de a intra în spitale pentru bolnavii non-COVID, interdicția de a înmormânta morții fără respectarea tradițiilor. Asta înseamnă că nu-ți pasă de poporul tău și țara în care trăiești! Suntem țara în care creștinii sunt călcați în picioare și ne uimește lipsa de reacție a Bisericii față de aceste umilințe. Oare Biserica a pactizat cu puterea?! Acest lucru nu s-a mai întâmplat din vremea dictaturii comuniste!”, a încheiat Ana Stan, extrem de revoltată de lipsa acțiunii din partea decidenților. 

 

Sursa: Săptămânal Ancheta