Ana Stan: „Regalitatea a fost un moment definitoriu pentru  modernizarea României”  | Sursa Ta


Consilierul local Ana Stan a postat în mediul online un mesaj cu ocazia Zilei Regelui în care menționează faptul că regalitatea a fost un moment definitoriu pentru modernizarea României, fară ea nu ar fi existat Marea Unire, Constituția din 1923 și probabil nici 23 August.

 

„10 mai este ZiuaRegelui !

Este ziua in care, in 1866, Carol Hohenzollern Sigmaringen a sosit in România .

Carol I, întemeietorul dinastiei de România si monarhul cu cea mai îndelungată domnie, avea sa schimbe fundamental fata țării noastre, țara pe care a iubit-o mai mult ca pe tara  sa natală.

Regalitatea a fost un moment definitoriu pentru  modernizarea României .

Cred ca, fara regalitate nu ar fi existat Marea Unire, nu am fi avut Constituția din 1923 - una dintre cele mai democratice Constituții din Europa, nu ar fi existat, poate, nici 23 August.  

In vremea domniei regilor, pașaportul românesc cu stema regală pe el, nu avea nevoie de viza pentru ca posesorul sau sa poate merge în alte state, iar patru oua costau 1 leu! 

ReginaMaria a fost un adevarat  general, un fel de șef al statului - iubita si apreciata atat de popor cat si de lideri de state, atat pentru frumusețea sa, cat , mai ales, pentru capacitățile intelectuale! 

Comunismul a scos regii României din manualele de istorie, dar nu si din inimile românilor! ”