Ana Stan - o variantă de primar cu mână forte!

Într-o societate care cu greu vrea să se rupă de preconcepţii de tipul „locul femeii este la cratiţă”, să propui unui oraş condus dintotdeauna de bărbaţi să aleagă o doamnă în fruntea sa reprezintă nu numai o provocare, ci şi o doză zdravănă de curaj. Cu atât mai mult, cu cât taman acum, când în sfârşit au început să cadă barierele ridicate de un adevărat misoginism naţional, ideea femeii în politică a fost oarecum dusă în derizoriu de reprezentanţii puterii, care au promovat numeroase doamne pe orice alte criterii, mai puţin pe cele ale competenţei şi profesionalismului. Dar numai de curaj şi profesionalism nu duce lipsă Ana Stan, notăriţa care vrea să convingă mai întâi PNL-ul, partidul din care face parte, şi, mai apoi, zecile de mii de piteşteni să o voteze primar al municipiului. 

CITEȘTE ȘI ... (video) Radu, omorât în bătaie. Unul dintre suspecți:”Nu puteam să-l văd pe tata mort!”

 

De ce Ana Stan? - s-ar întreba, probabil, mulţi dintre piteştenii puşi în faţa opţiunii de a o alege primar. Ei bine, cei care o cunosc de ani de zile sunt gata să garanteze pentru integritatea sa morală, pentru faptul că nu îşi încalcă principiile, pentru că, indiferent de situațiile cu care se confruntă, nu şi-a schimbat scara valorilor și nici nu o va face vreodată. Pentru că Ana Stan este unul dintre puţinii oameni politici din judeţ cărora argeşenii nu au ce să-i reproşeze. Dimpotrivă, mulţi au toate motivele să-i mulţumească, deoarece notăriţa este una dintre cele mai active şi implicate personalităţi argeşene în proiecte de responsabilitate socială şi campanii umanitare. Chiar zilele acestea participă la o nouă campanie de strângere de rechizite pentru 150 de copii din familii sărace. Şi o face în fiecare an, nu doar acum, că doreşte să fie primar! Pe câţi dintre ceilalţi care vor să conducă un oraş cu multe probleme, inclusiv de natură socială, i-aţi văzut în campanii umanitare, susţinând din banii lor, nu din cei publici, proiecte sociale?

 

CITEȘTE ȘI ... Şoferiţă penală. Prinsă în trafic cu numere false la mașină

De ce Ana Stan? Pentru că are atuurile necesare unui om menit să conducă o comunitate: este inteligentă, bine pregătită şi cu şcoala făcută la timpul ei, şi-a construit cu propriile forţe o carieră de succes, este plină de idei inovative. În fond, este o femeie puternică ce, într-o lume a bărbaților, mai ales la nivel de decizie, se dovedeşte un adversar egal și care face față provocărilor. Dovadă faptul că, în 2012, când a candidat pentru Camera Deputaţilor, a reuşit să obţină peste 5.000 de voturi, deşi intrase în cursă pe ultima sută de metri. Scorul obținut atunci a fost catalogat drept o adevărată reuşită, în condiţiile în care principalul său contracandidat era nimeni altul decât tânărul ministru pe-atunci Daniel Constantin, care venea cu tot USL-ul în spate. Cu siguranţă, altfel ar sta lucrurile acum, dacă s-ar repeta acele alegeri!  

 

CITEȘTE ȘI ... Mioveni: 300 de persoane - instruite pentru acordarea primului ajutor

Pentru mulți dintre liberalii argeșeni, Ana Stan este considerată cartea câștigătoare pentru alegerilor locale de la Piteşti, din 2020. „Cred că anii mei nu au fost irosiți degeaba. Mi-am ales o profesie pe care o fac cu pasiune, mă implic în politică și mă străduiesc să nu îi dezamăgesc pe cei care mi-au acordat și îmi acordă încredere. Cea mai mare realizare este însă aceea de mamă. Este gestul suprem de responsabilitate și iubire. Prin copiii mei mă simt împlinită” - spune Ana Stan, aducând astfel în prim-plan o altă calitate a domniei sale: aceea de mamă care a ştiut să-şi educe copiii.

 

CITEȘTE ȘI ... Recepția noului Spital Mioveni: PROGRAM!


Ana Stan se declară complet pregătită pentru bătălia politică în care s-a angrenat, chiar dacă - după cum consideră - trăim într-o țară în care avem nevoie de un vaccin cultural pentru a fi eradicat misoginismul. De aceea militează pentru echilibrul de gen în politică. Există doamne care contează în societatea argeșeană nu doar prin puterea politică sau financiară, ci prin cea de a influența lucrurile în bine, iar Ana Stan face parte din acest club exclusivist al Argeșului. A revenit în politică nu pentru că ar avea ceva de demonstrat, ci pentru a repune Piteştiul pe direcţia spre dezvoltare, pe care oraşul nostru de 30 de ani pare să nu o găsească.