Ana Stan: „Le-am spus colegilor că mi se va usca mâna dacă eu voi pune ștampila pe Tofan”

Alegerea celor doi viceprimari ai Piteștiului a generat vânzări-record de floricele de porumb. Toată suflarea orașului interesată de viitorul administrativ al acestuia a asistat la un film pentru care finalul s-a scris în timp real. În timp ce toată lumea se întreba dacă PSD a reușit să rupă voturi de pe dreapta pentru a-l face viceprimar pe Titi Tudosoiu, surpriza a venit tocmai din curtea PNL, care părea să-și fi stabilit, într-un final, candidatul, în persoana lui Gelu Tofan. E drept că decizia finală s-a făcut cu intervenții susținute de sus în jos, doar că Ana Stan nu s-a împăcat cu această impunere total nefundamentată, chiar dacă majoritățile sunt cele care decid într-un partid. Ca atare, a decis să accepte propunerea de candidatură venită din partea consilierului Dănuț Dinu. 10 voturi a primit din partea consilierilor locali, matematica indicând faptul că cei din PSD i-au acordat credit ei, nu liberalului Tofan sau useristului Mihăilescu. Mai mult, a doua zi, primarul Cristian Gentea i-a făcut propunerea de a intra în PSD, în contextul în care Ana Stan și-a anunțat demisia din Consiliul Local și din partid. Cum răspunde acestei propuneri? Asta vă las să descoperiți în interviul de mai jos! 

----------------------------------------------------------------

CITEȘTE ȘI ... Când se vaccinează prefectul? Și cu ce vaccin!


 „Presupunând că am fost votată de PSD, care este problema, pe cine am trădat? Am trădat niște oameni care nu-și respectă angajamentele?”

 


 Vă cunoaștem nemulțumirile, le-ați făcut publice în ultima perioadă. De ce ați găsit această ieșire?


- Ca să fiu sinceră și să mă înțeleagă lumea mai bine, aș putea spune că ieșirea aceasta a fost planificată drept o ieșire din scenă pe fondul unor dezamăgiri crunte pe care le-am avut din partea PNL și pe fondul conștientizării faptului că în PNL nu mai am niciun viitor. 


 De ce ați ales să o faceți... așa, acceptând voturi de la PSD pentru un posibil mandat de viceprimar?


- Nu am cerut eu voturi de la PSD, eu nu știu cine m-a votat pentru că nu am avut acces la buletinele acelea să văd dacă au fost sau nu înțepate, așa cum se spune. Consider că nu m-a votat acel PSD roșu și urât de lume, ci m-au votat colegi din Consiliul Local care mi-au apreciat verticalitatea, prestanța și intervențiile mele în cadrul discuțiilor, intervenții bazate pe aspectele juridice. 

CITEȘTE ȘI ... Furt din curtea vecinului. Au plecat cu aparatură electrotehnică de 3000 de lei


 Ca să lămurim lucrurile până la capăt și ca să nu existe interpretări, spuneți dumneavoastră că nu ați avut discuții prealabile cu PSD pentru a vă sprijini să ocupați un post de viceprimar...


- Nu comentez asta, este prea mult cancan. Nu am cerut voturi de la PSD, nu am făcut angajamente cu PSD, consider că m-au votat niște colegi care au apreciat atitudinea mea. Dacă ar fi să accept faptul că m-au votat doar pesediștii înseamnă că, din păcate, colegii mei din PNL nu mi-au acordat niciun vot de încredere. Să înțeleg că încrederea cea mai mare a PNL este în colegul Tofan?

CITEȘTE ȘI ... La volan, ca la popice! 5 mașini lovite în Băbana


 Nici pe departe, înțeleg că a fost vorba doar de respectarea unei decizii luate în partid...


- Eu consider că siguranța votului care se spune că este secret dă încredere celui care își exprimă votul că ceea ce pune pe hârtie în cabina de vot este convingerea lui personală și libertatea de a alege și a decide. 
Eu nu am fost niciodată avocatul PSD, nu am muncit în campaniile și în partidul ăsta pentru PSD, nu am cerut voturile PSD, nu eu m-am dus la PSD cum au venit alții peste noi și ne-au dat la o parte din locurile pe care le aveam. Presupunând că am fost votată de PSD, care este problema, pe cine am trădat? Am trădat niște oameni care nu-și respectă angajamentele? Am trădat niște oameni care au spus tot timpul în Consiliul Local că nu vor face politică, ci vor face administrație, iar de când am intrat în Consiliul Local a fost numai și numai politică, numai și numai interesele unor partide, numai decizii ale unor șefi de partide care nu se aflau în sală și ai căror oameni nu luau nicio decizie până nu le venea verdictul pe telefon de la șeful de partid? Dacă eu nu sunt useristă înseamnă că sunt trădătoare? Cine a trădat? Identitatea PNL nu stătea în a-l vota pe Mihăilescu sau a-l susține mai departe pe Tofan care a fost atât de controversat până în ultima clipă. Până la urmă, problema se oprește aici: nu am fost niciodată de acord cu candidatura lui Tofan, le-am spus tuturor, întotdeauna, că mi se va usca mâna dacă eu voi pune ștampila pe Tofan viceprimar, colegii mei știu asta. Am vorbit cu ei până în ultima clipă că eu nu îl voi vota pe Tofan și am încercat să găsesc orice altă variantă să nu trădez PNL, să votez PNL, ceea ce a fost adevărat până în ultima clipă. Probabil că PSD, care este pe fază continuu, vede că PNL nu își apreciază oamenii și nu pierd ocazia să și-i aducă în echipă.Asta a făcut domnul Gentea, dar asta nu înseamnă că mi-a făcut mie o propunere, nu înseamnă că am avut o înțelegere, nu înseamnă că am bătut palma pentru ceva.

CITEȘTE ȘI ... Argeșean dispărut din Mușătești! Sunați la 112 dacă îl vedeți


 Vă veți gândi la propunerea primarului Cristian Gentea de a intra în PSD?


- Nu mi-a făcut-o. Pentru mine, a face o propunere cuiva nu înseamnă să lansezi în eter un mesaj, înseamnă să discuți, să te întâlnești. Asta este o declarație politică, o declarație de imagine. Probabil că își strânge capital politic cu declarația asta, pentru că sunt oameni în orașul acesta care mă prețuiesc, care mă apreciază și domnul Gentea consideră că poate oamenii care au încredere în mine se vor îndrepta și către dumnealui. 

 

----------------------------------------------------------------

CITEȘTE ȘI ... Bar lângă școală, amendat. Clienții fumau în interior

 „Oamenii așa ca mine sunt greu de digerat”

 


 Când ați intrat în PNL, v-ați gândit o secundă că veți ajunge în acest punct?


- Niciodată, nicio secundă! Am fost chiar sedusă de cuvintele mărețe ale domnului Miuțescu, care spunea că vrea să schimbe imaginea PNL în bine care era destul de jos și atunci ca și acum. Am acceptat, e drept, cu greu, pentru că atunci, în august 2018, când venea să mă convingă că ar fi bine să revin într-un partid de dreapta, îi spuneam că am văzut percepția oamenilor care nu mai aveau încredere în partidele politice, nu mai aveau încredere în liderii partidelor care băteau mâna pe sub masă, indiferent de doctrină... De aceea spuneam că PNL, în ochii mei, nu va mai crește. Într-un final, după mai multe discuții și având la bază și dorința mea de a crește partidul, pentru că am realizat că fără partide politice nu se poate, m-am implicat ca să schimb mentalitatea semenilor mei, crezând că, dacă vor vedea că în politică intră și oameni de altă factură decât cei cu care fuseseră obișnuiți până atunci, atunci ne vor acorda încrederea.


 Nu este prima experiență care vă dezamăgește.V-ați gândit vreo secundă că nu mai are sens să reveniți în politică?


- La acest moment nu am gândit niciun viitor proiect politic, nu am gândit viață mai departe în politică, ci o viață alături de ai mei de acasă, de profesie, de colaboratorii cu care lucrez și pe care i-am neglijat o vreme și cam astea sunt prioritățile mele la acest moment. 

CITEȘTE ȘI ... În loc să stea în carantină, l-au prins jandarmii la păcănele!


 Ați reveni într-un PNL mai curat, mai uscat...?


- Am avut discuții cu colegii și planuri de a făuri un PNL mai curat și mai frumos, dar cred că este greu de realizat, deoarece e mult de curățat. Nu știu dacă cineva își dorește cu adevărat asta. Văd că repede se repliază găștile; cum se sparge una, se face alta aproape instantaneu și oamenii așa ca mine sunt greu de digerat.


 

Sursa: saptamanalul ancheta