Ana Stan doreşte extinderea programului „Masă caldă” şi în unele şcoli din Piteşti

Programul „Masă caldă în şcoli” este unul pilot în cadrul căruia au fost selectate şi două unităţi din judeţul Argeş, respectiv Şcoala Gimnazială Nr.1, Valea Mare Pravăţ şi Şcoala Gimnazială Vulpeşti Buzoeşti. Programul a fost stabilit prin ordonanța publicată în „Monitorul oficial”, fiind o iniţiativă a guvernului Orban, și se așteptată normele de aplicare pentru demararea lui. 

CITEȘTE ȘI ... Ana Stan, o femeie primar pentru Piteşti: „Îmi doresc reducerea poluării în municipiu!”

Notarul Ana Stan, cea care şi-a exprimat dorinţa de a candida la funcţia de primar al Piteştiului, din partea PNL, îşi doreşte ca şi anumite şcoli din Piteşti să fie incluse în acest program. „Şi în Piteşti îmi doresc să avem «Masă caldă la școală», deoarece are numeroase beneficii. Intenţia este de a triplă numărul şcolilor din program. Studiile de impact au arătat că măsura, care a mai fost încercată, a reuşit eradicarea abandonului în unele școli în care s-a asigurat masa, a diminuat absenteismul și a format deprinderea pentru o alimentaţie sănătoasă în rândul copiilor”.

CITEȘTE ȘI ... Centura de Vest, soluţia pentru descongestionarea traficului din Piteşti


Candidatul în cursa internă a PNL, pentru primăria Piteşti, Ana Stan, salută şi iniţiativa guvernului privind un nou program-pilot, pentru care sunt alocate 20 de milioane de euro, și anume „Școala după școală”, care ar putea debuta în luna septembrie 2020. Deocamdată, guvernul Orban va lansa în dezbatere publică un nou apel pentru un proiect-pilot de tipul „After-School”, din bani europeni. 

CITEȘTE ȘI ... Ana Stan a sintetizat dorinţele piteştenilor de la administraţia locală


Beneficiarii vor fi elevi care provin din zone defavorizate și familii dezavantajate, copii care sunt expuși riscului de abandon școlar. Prin acest proiect fiecare elev va beneficia de o finanțare de 200 de lei pentru programe de tipul „After-School”. Aşa cum ne-a explicat notarul Ana Stan, obiectivele noului program vizează copiii, dar şi părinţii. „Pe lângă faptul că elevii îşi vor îmbunătăţi abilităţile de scris, citit şi de efectuare a unor operaţii matematice, beneficiind de sprijin suplimentar, părinţii vor putea să se întoarcă la muncă, ştiindu-şi copilul în siguranţă. Se va reuşi o creştere a numărului de elevi care urmează învăţământul obligatoriu şi consider acest demers ca fiind o investiție în viitorul copiilor.”, ne-a declarat notarul Ana Stan, care consideră că educaţia este fundamentul societăţii.