Ana Stan, despre planurile Primăriei Piteşti pentru 2020: Un buget sărăcăcios ...

Ana Stan, despre planurile Primăriei Piteşti pentru 2020: 
Un buget sărăcăcios, care nu oferă piteştenilor speranţe pentru o revitalizare a oraşului nostru

În perspectiva unei candidaturi pentru funcţia de primar al municipiului Piteşti, notarul Ana Stan a studiat atent proiectul de buget pentru anul în curs. Când a tras linie, dezamăgirea sa a fost foarte mare, ajungând la o concluzie amară:

„Un buget sărăcăcios, care nu oferă piteştenilor speranţe pentru o revitalizare a oraşului nostru”. Domnia sa este critică la adresa conducerii actuale a administraţiei locale, care a construit pe „genunchi” proiectul de venituri şi cheltuieli, care este acaparat, în proporţie de 70% de funcţionare, capitol în care intră salariile funcţionarilor, utilităţile, bunurile şi serviciile consumate de primărie împreună cu Serviciile şi Direcţiile subordonate. În urma analizei, Ana Stan ne-a declarat că a observat şi faptul că subvenţiile destinate transportului în comun şi încălzirii în sistem centralizat sunt, în continuare, prea mari. Dacă managementul acestor societăţi ar fi orientat către soluţii de diminuare a costurilor, nu ar mai fi nevoie de alocarea acestor sume uriaşe din banii piteştenilor. O variantă ar fi fost şi reabilitarea termică a blocurilor, dacă aleşii se dovedeau mai responsabili şi mai determinaţi, ceea ce ar fi însemnat eficientizarea consumului energetic. 


Ana Stan nu doar critică de pe margine, ci identifică şi soluţii ce puteau fi abordate de către Primăria Piteşti. Pe lângă fondurile europene, se puteau identifica şi alte surse de finanţare, precum: emitere de obligațiuni municipale, credite sau alte surse de venituri de la bugetul de stat, dar şi alte activități care ar fi putut aduce venituri consistente la buget.


„Reparaţiile nu înseamnă investiţii!”, atrage atenţia Ana Stan, care sesizează faptul că anul acesta lipsesc investiţiile, că nu vede niciun proiect de construcţie creşe sau after-schooluri, că nu se fac progrese în reabilitarea şcolilor şi nici în proiectele cu finanţare nerambursanilă. Aceasta atrage atenţia edilului Cornel Ionică că Piteştiul a pierdut o finanţare de 9 milioane euro, deoarece nu a depus strategia de dezvoltare locală, ce ar fi fost un sprijin în alegerea proiectelor pe fonduri europene care ar fi trebuit implementate la nivel local.