Ana Stan: Astăzi e ziua tuturor celor care încă mai simt românește | Sursa Ta

Ziua românilor de pretutindeni este sărbătorită, începând din 2015, în ultima duminică a lunii mai, respectiv la 30 mai în 2021. Este un prilej pentru a ne gândi la cei plecaţi dincolo de graniţe, care își asumă în mod liber identitatea la cultura română.

Cu aceasta ocazie, Ana Stan transmite următorul mesaj:

→ ”In semn de prețuire pentru toti conaționalii noștri care locuiesc, lucreaza sau studiaza in afara granițelor țării , in ultima zi a lunii mai, incepand din 2015 sărbătorim  ceea ce ar trebui sa fie o zi a unității si o sărbătoare a identității noastre ca nație .
Pentru unii dintre romani este o zi in care ne bucuram sa purtam ia românească, sa cântam o melodie tradiționala, sa dansam o hora românească sau sa ne amintim, pur si simplu de un frate, ruda sau prieten plecat din tara ...
Români nu suntem doar noi, cei care trăim în România. Sau doar noi și conaționalii noștri care au o casă aici, dar muncesc temporar în alte țări  . Români suntem toți cei care ne-am născut din părinți români, care avem bunici români și chiar strămoși români, chiar dacă purtăm sau nu un nume românesc. Români suntem toți  cei cărora ne curge prin vene un sânge care își are izvorul aici, în România .
Pentru că românii sunt pretutindeni pe acest Pământ, din Norvegia până Noua Zeelandă, din Asia până în America de Sud.
Astăzi e ziua lor, a românilor de pretutindeni, așadar ziua noastră a tuturor românilor, oriunde ne-am afla și oriunde am trăi. 
 Astăzi e ziua tuturor celor care încă mai simt românește!

La mulți ani, dragi români de pretutindeni, România vă iubește!”