Ample acțiuni de control RAR în Argeș | Sursa Ta

Activitățile dedicate siguranței în trafic au continuat în ultimele zile în mai multe regiuni din țară. Registrul Auto Român a suplimentat numărul de echipaje de Control Tehnic în Trafic în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Prahova și Buzău cu scopul de a identifica autovehiculele care, prin deficiențele tehnice pe care le au, ar putea pune în pericol siguranța traficului.

În zilele de 8 și 9 iunie 2021, în timpul controalelor efectuate împreună cu polițiștii rutieri, au fost verificate în trafic 407 autovehicule. Dintre acestea, 225 prezentau deficiențe majore și/sau periculoase, iar 28 de autovehicule au fost încadrate în categoria “pericol iminent de accident”. În plus, 17,98% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante, iar 12 mașini au fost identificate cu ITP expirat sau anulat. 

Ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș, au acționat pe raza de competență, în intervalul orar 07:00 – 13:00 și 15:00 – 21:00, împreună cu reprezentanții RAR Argeș, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație și verificarea atării tehnice a autovehiculelor.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.050 de lei. Totodată au fost retrase 13 certificat de înmatriculare și unei plăcuțe cu numărul de înmatriculare.


Vă reamintim că talonul reținut în trafic de polițiștii rutieri poate fi redobândit în urma unei reinspectări tehnice care va certifica remedierea defecțiunilor constatate anterior. Demersul este posibil la orice reprezentanță a Registrului Auto Român.