Americanii votează cel de-al 46-lea președinte. Trump vs. Biden

Milioane de americani merg la vot pentru a-și exprima opțiunea privind președintele Americii pentru următorii patru ani. Asta în condițiile în care, în contextul pandemiei de coronavirus, numărul celor care au votat deja a atins cote record.

Americanii au avut de ales între președintele în exercitiu, republicanul Donald Trump, și candidatul Partidului Democrat, Joe Biden.

UPDATE: 
Peste 100 de milioane de americani au votat anticipat în cadrul alegerilor prezidenţiale din SUA, arată cel mai recent studiu al US Elections Project, o bază de date creată de un profesor de la Universitatea Florida pentru a monitoriza prezenţa la vot.

După închiderea urnelor, anunţarea câştigătorului ar putea dura zile sau chiar săptămâni. La acest scrutin, peste 100 de milioane de americani au votat prin corespondenţă din cauza pandemiei de COVID-19, ceea ce înseamnă că o întârziere în numărarea tuturor voturilor este foarte probabilă.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut, marţi, că "nu s-a gândit deocamdată la un discurs de renunţare sau la un discurs de acceptare" pentru finalul zilei alegerilor prezidenţiale din SUA.

"Să sperăm că vom face doar una din acestea două şi, ştiţi, când câştigi este uşor. Când pierzi nu este niciodată uşor, nu pentru mine", a spus Trump, adresându-se echipei sale de campanie în Arlington, statul Virginia.

Candidatul democrat la preşedinţia SUA, fostul vicepreşedinte Joe Biden, a început ziua scrutinului cu o vizită la mormântul fiului său Beau, decedat în anul 2015, la vârsta de 46 de ani, din cauza unui cancer cerebral.

În dimineaţa răcoroasă a zilei alegerilor, Biden şi soţia sa, Jill, s-au oprit şi la biserica Sf. Iosif, în valea Brandywine, biserica la care el obişnuieşte să mergă pentru slujba de duminică atunci când se află la casa sa din oraşul Wilmington.

Americanii s-au prezentat, marți, la urne pentru a-şi alege preşedintele după o campanie acerbă şi divizantă, un scrutin în care actualul lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump, încearcă să depăşească avansul pe care rivalul său, democrat Joe Biden, îl are în sondaje, şi să câştige un nou mandat de patru ani, transmite Reuters.
  
Votul pune capăt unei campanii dominate de pandemia COVID-19, care a ucis peste 231.000 de persoane în Statele Unite şi a aruncat în şomaj milioane, şi zguduite de proteste la nivel naţional faţă de injustiţia rasială împotriva afro-americanilor.


Sursa: realitatea.net