Amenzi uriașe pentru turiștii care-și aduc câinii pe plajă, pe litoral

Iubitorii animalelor de companie ajung să îşi organizeze vacanţa şi să aleagă unde se vor caza în funcţie de cât de prietenos este locul respectiv cu animalele. Dar, nu orice căţel este şi primit să stea în acceaşi cameră cu stăpânul. Şi stăpânul are şi responsabilităţi. Altfel riscă să fie amendat şi cu până la douăzeci de mii de lei. 

CITEȘTE ȘI ... (video) A sărit cu mașina pe de pod! Șoferul, la spital!

Vacanţa nu are farmec fără toată familia aşa că mulţi fac orice sacrifiu pentru a-şi lua cu ei. şi câinele. Sunt 11 hoteluri în Mamaia care permit accesul animalelor dar cu cateva condiții.
Raluca Popa, directorul unui hotel: Animalul de companie trebuie să aibă carnet de sănătate, să fie un animal de companie de talie mică sau mijlocie. Facem excepţie numai pentru persoanele cu dizabilităţi. Atunci acceptăm şi animale de talie mare.


La unul dintre hoteluri o noapte de cazare pentru căţel costă de 44 de lei. Cei care au animale de companie pot lua masa doar pe terasă. În sudul litoralului sunt 16 unități de cazare care acceptă animale în Eforie Nord, 11 în Costinești şi 10 vile în Vama Veche. Prețul unei camere variază între 200 şi 500 de lei pe zi, la care se adaugă şi taxa de câteva zeci de lei, pe zi, pentru patruped.

Problemele apar, însă, odată ce vreţi sa ajungeți pe plajă.
Diana Sobaru, purtător de cuvânt Primaria Constanța: Turiştii nu au voie să vină la plajă cu patrupede. Pe plajă este permis doar accesul căţeilor care aparţin ministerul Administraţiei sau Internelor, câinilor utilitari sau câinilor persoanelor cu dizabilităţi care evident au nevoie de ei pe plajă. Orice persoană care intră pe plajă cu un câine este sancţionat cu sume cuprinse între 10.000 şi 20.000 e lei. Sancţiunile se aplică atât persoanelor fizice cât şi juridice care permit accesul.
 

Sursa: observator.tv