Ziua și recordul la amenzi în Argeș !

UPDATE, 6 iunie 2020

Reprezentanții Instituției Prefectului Argeș informează că polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19.

În acest context în ultimele 24 de ore au fost verificate 1.129 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, pentru trei persoane care nu au respectat măsura izolării. 

În primul caz este vorba despre un bărbat de 37 de ani, dintr-o comună din județ, care a fost depistat în trafic, pe raza localității de domiciliu, deși figura in izolare la domiciliu. Acesta a fost sancționat cu o amendă de 5000 lei.

Alte două persoane, un bărbat de 60 de ani si o femeie de 48 de ani, ambii dintr-o comună din sudul județului, au fost depistați în trafic, venind de la cumpărături, deși trebuiau să stea în izolare. Polițiștii i-au amendat pe fiecare cu câte o amendă de 1000 lei.

De asemenea și poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 318 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 22 de permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare. 

 

 

UPDATE, 2 iunie 2020


Reprezentanții Instituției Prefectului Argeș informează că polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 1.330 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. 

Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, pentru un bărbat de 45 de ani, dintr-un oraș din județ, care nu a respectat măsura izolării. Acesta a fost depistat pe stradă, în afara locuinței.

De asemenea polițiștii argeșeni au fost la datorie şi în minivacanţa de 1 Iunie și au acționat pe toate drumurile din județ, atât pentru respectarea recomandărilor medicale specifice stării de alertă, cât și pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile normelor de circulație pe drumurile publice și altor prevederi legale. 

În acest context, în ultimele 72 de ore, ca urmare a abaterilor la circulația pe drumurile publice constatate, au fost aplicate 790 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 250.000 de lei. 

Cu aceeași ocazie, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 80 de permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

 

UPDATE, 27 mai 2020


În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 210 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 65.000 de lei. 

Cu aceeași ocazie, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 11 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

 

UPDATE, 25 mai 2020

Reprezentanții instituției Prefectului Argeș informează că în ultimele trei zile au fost verificate 2403 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.

De asemenea au fost aplicate 13 sancţiuni, în valoare totală de 9.250 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației. 

Totodată au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, respectiv a măsurilor de protecție individuală.  

Astfel, un tânăr de 20 de ani, dintr-o comună din Argeș, nu a fost găsit la domiciliu la momentul verificării, în ziua de 22 mai, fiind identificat după circa 30 de minute. 

A doua persoană care a încălcat măsura izolării este o femeie de 39 de ani, dintr-un oraș din județ, care nu a fost găsită la domiciliu cu ocazia verificării, în ziua de 23 mai. 

Ambele persoane au fost sancționate contravențional conform prevederilor Legii 55/2000 și ale HG 394/2020.

 

UPDATE, 20 mai 2020

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei și ai Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.

Au fost verificate 457 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7000 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

Un tânăr de 20 de ani, dintr-o comună din Argeș, care avea stabilită măsura izolării la domiciliu din ziua de 14 mai, a fost depistat pe raza Secţiei 1 Poliţie Piteşti. Acesta a fost amendat cu 5.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, fiind dispusă suplimentar și măsura carantinării.

UPDATE, 13 mai 2020


În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

De asemenea au continuat și acțiunile pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 45.000 de lei. 

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 13 permise de conducere şi aufost retrase 7 certificate de înmatriculare.

 

UPDATE, 10 mai, ora 17:00

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Totodată, ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 382 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 120.000 de lei. 

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 21 de permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

 

UPDATE, 5 mai, ora 10:00


În ultimele 24 de ore structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali au acționat, în sistem integrat, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19.

Totodată au fost verificate 373 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 104.000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației. 

De asemenea s-au dat și 5 avertismente.

Instituția Prefectului Argeș face un apel către argeșeni să dea dovadă în continuare de responsabilitate, să respecte normele de distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare.

 

UPDATE, 1 mai, ora 19:00

Reprezentanții Instituției Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.

În acest context au fost verificate 438 de persoane în ceea ce privește respectarea măsurilor de carantină și izolare.

De asemenea au fost aplicate 88 de sancțiuni, în valoare totală de aproximativ 105.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației. Au fost date și două avertismente.

Totodată au fost întocmite două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și trecerea frauduloasa a frontierei de stat, pentru un bărbat de 36 de ani, respectiv o tânără de 19 ani.

Cei doi, din localități diferite din Argeș, au revenit în România din zone roșii, fără a figura însă pe listele cu persoanele intrate în țară. Ambele persoane au fost plasate în carantină instituționalizată.

 

UPDATE, 27 aprilie, ora 17:00


Polițiștii structurilor rutiere din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș au desfășurat activități de prevenire a evenimentelor rutiere, în special pe fondul vitezei excesive, dar și a consumului de alcool. 

De asemenea, s-a urmărit şi respectarea prevederilor art. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3/2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate peste 2.300 de persoane și au fost verificate aproximativ 2.500 de autovehicule, în mai multe filtre rutiere de pe raza judeţului. 

Astfel că în urma abaterilor constatare, au fost aplicate 615 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 223.000 de lei, au fost reținute 56 de permise de conducere şi au fost retrase 20  de certificate de înmatriculare

Un număr de 359 de sancțiuni au fost pentru abateri la O.U.G. 195/2002R, 229 pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare, iar 27 au fost sancţiuni de altă natură. 

Totodată, au fost constatate 5 infracţiuni la regimul rutier, fiind întocmite dosare penale.

 

UPDATE, 27 aprilie, ora 15:00

 

Reprezentanții Instituției Prefectului informează că, în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.

Astfel că au fost verificate 313 persoane în ceea ce privește respectarea măsurilor de carantină și izolare.

În urma abaterilor au fost aplicate 119 sancțiuni, în valoare totală de aproximativ 193.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

De asemenea nu s-au întocmit dosare penale noi pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

 

 

UPDATE, 26 aprilie, ora 14:00


Reprezentanții Instituției Prefectului Argeș ne informează că, în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.

Astfel au fost verificate 397 de persoane în ceea ce privește respectarea măsurilor de carantină și izolare.

Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației au fost aplicate 111 sancțiuni, în valoare totală de 163.000 de lei și 6 avertismente.

De asemenea s-a întocmit un dosar penal nou pentru săvârșirea infracțiunilor de fals și uz de fals. 

Polițiștii argeșeni au depistat un tânăr de 21 de ani, care, pentru a-și justifica deplasarea, a prezentat o adeverință, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu figurează ca angajat.

Totodată poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 223 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 85.000 de lei. 

În același timp, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 21 de permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

 

UPDATE, 25 aprilie, ora 21:00


Reprezentanții Instituției Prefectului Argeș informează că, în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.

Astfel, au fost verificate 371 de persoane în ceea ce privește respectarea măsurilor de carantină și izolare.

De asemenea au fost aplicate 134 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 181.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

Totodată o persoană a fost identificată că nu respectă măsura izolării. În urma verificărilor privind o stare conflictuală, poliţiştii argeşeni au stabilit că un bărbat de 31 de ani, care se afla în izolare la domiciliu, ar fi părăsit locuința. Bărbatul a fost sancționat cu 20.000 de lei și a fost plasat în carantină

 

UPDATE, 21 aprilie, ora 10:00

În Argeș au fost constatate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.744.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației, impuse prin ordonanțele militare.

CITESTE SI ...Când doctorii sunt Dumnezei! Cum nu l-a scăpat genialitatea pe Felix Sârboiu de COVID!

De asemenea pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 123.000 lei.

Cu alte cuvinte argeșenii au de vărsat din păcate la bugetul statului sume imense de bani iar pe partea cealaltă statul are de caștigat, aceste sume provenite din amenzi putând fi considerate ca niște măsuri de a aduce bani la buget.

 

UPDATE, 17 aprilie, ora 16:00

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 25 de societăţi comerciale, au fost legitimate peste 600 de persoane, au fost verificate peste 350 de autovehicule, și au fost aplicate peste 120 de contravenţii, în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de restricţionare a circulaţiei şi alte contravenţii în acelaşi context.

De asemenea aproape 400 de poliţişti argeşeni vor acţiona în medie, zilnic, atât în contextul măsurilor de combatere a răspândirii coronaviusului, precum și măsurilor specifice sărbătorilor pascale. 

Totodată astăzi, în intervalul orar 11:00-14:00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au acționat pe raza municipiului Pitești, pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, precum şi respectarea obligaţiilor care le revin agenţilor comerciali şi persoanelor în privinţa purtării de mijloace de protecţie şi a păstrării unei distanţe de siguranţă pentru prevenirea transmiterii coronavirusului.

În cadrul activităţilor, au fost instruiţi reprezentanţii agenţilor economici să poarte mijloace de protecţie în timpul desfăşurării activităţilor de serviciu, atât în timpul  manipulării mărfurilor şi în relaţionarea cu clienţii, dar şi să transmită cumpărătorilor să păstreze o distanţă de siguranţă, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Conform datelor primite în urma abaterilor constatate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.500 de lei, totodată fiind aplicată măsura complementară de confiscare a sumei de 77 de lei.

 

UPDATE, 13 aprilie, ora 12:00

Reprezentanții Instituției Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.

În acest context au fost verificate un număr de 528 de persoane în ceea ce privește respectarea măsurilor de izolare și carantină.

CITESTE ȘI...Fata de 15 ani s-a ales cu dosar penal pentru fals în declarații

De asemenea au fost date două amenzi, în valoare de 6.000 de lei, pentru două persoane care nu au respectat măsura izolării.  
Ca urmare a nerespectarii măsurii de izolare acestea au fost introduse în carantină instituționalizată.

Totodată au fost aplicate 375 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 642.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

 

UPDATE, 12 aprilie, ora 13:00


Reprezentanții Instituției Prefectului Argeș informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.

Astfel au fost verificate 571 de persoane în ceea ce privește respectarea măsurilor de izolare și carantină și s-au aplicat 270 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 620.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

De asemenea au fost controlate în trafic aproape  400 de autovehicule și legitimate aproximativ 650 de persoane.

 

Reprezentanții Instituției Prefectului Argeș au anunțat faptul că în ultimile 24 de ore angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.

În acest context au fost verificate 635 de persoane în ceea ce privește respectarea măsurilor de izolare și carantină.

Aceștia au aplicat 255 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 585.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

De asemenea au fost controlate în trafic aproape  270 de autovehicule și legitimate peste 420 de persoane.