Amenzi pentru șoferii cu numere de înmatriculare modificate!

Amenzi pentru șoferii cu numere de înmatriculare modificate! Ai numărul de la mașină modificat? L-ai cumpărat la comandă de pe internet? Ești pe punctul de a fi amendat!

Românii au avut întotdeauna o atracţie pentru numerele de înmatriculare care mai de care mai ieşite din comun. Motivul este cât se poate de simplu: vor să iasă în evidenţă. Majoritatea au scos mai mulţi bani din buzunar pentru a-şi personaliza plăcuţele, faţă de cât ar fi plătit pentru numerele normale. Astfel de numere pot fi comandate de pe internet, doar că poliţiştii spun că această practică este una gravă, iar şoferilor care sunt prinşi cu astfel de numere li se pot ridica certificatele de înmatriculare şi pot primi o amendă de aproximativ 300 de lei, informează Digi24.ro

Deşi site-urile care vând astfel de numere avertizează ca nu sunt legale şi nu ar trebui montate pe maşini, şoferii români nu sunt descurajaţi de acest anunţ.

Trebuie știut că, singura instituţie abilitată să facă plăcuţele este Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor prin atelierele din fiecare judeţ şi Bucureşti. Dorma, dimensiunile, combinaţiile alfa numerice şi condiţiile de calitate sunt stabilite printr-un standard de stat.

Pentru astfel de abateri, anul acesta au fost amendaţi aproximativ 270 de şoferi, însă statisticile spun că poliţiştii dau, anual, aproape 3000 de amenzi celor care montează pe maşini numere de înmatriculare personalizate. 

Sursa: digi24.ro promotor.ro