Amenzi și avertismente date în Argeș! Verificările continuă!

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate, în mod integrat, de către Grupul de lucru constituit prin Ordinul prefectului nr.258/2020, acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. 

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. 

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

În acest context polițiștii argeșeni au verificat 472 de persoane și 67 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au fost legitimate 256 de persoane și au fost verificate 155 de autoturisme, în cadrul acțiunilor punctuale. 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1000 de  lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
  
Totodată, în urma acțiunilor de control efectuate de  pompierii argeșeni, nu au fost aplicate sancțiuni. 

În urma acțiunilor de control efectuate, jandarmii argeşeni au aplicat un avertisment unei persoane care nu a purtat masca de protecție într-un spațiu public închis.