Amenzi de peste 480.000 de lei pentru argeșenii care nu au respectat ordonanța militară

Amenzi de peste 480.000 de lei pentru argeșenii care nu au respectat ordonanța militară


Deși ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, iar la nivelul țării au fost luate măsuri drastice, nu toți oamenii respectă ordonanțele militare, iar amenzile nu par să îi sperie pe argeșeni. Astfel, în ultimele 24 de ore, angajați  ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și din cadrul altor structuri au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș. Oamenii legii au aplicat  340 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 481.800 de lei, pentru argeșenii care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

CITEȘTE ȘI ... News Alert! Angajată a Lear Câmpulung- confirmată cu COVID-19!

 

Polițiștii au întâlnit această situație la nivelul întregii țări, fiind aplicate, în ultimele 24 de ore,  10.092 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.048.902 lei, persoanelor care nu respectau prevederile Ordonanţei Militare nr. 3.

Tocmai de aceea, duminică seara, odată cu emiterea ordonanței militare nr. 4, autoritățile s-au văzut nevoite să mărească drastic amenzile, de la 100 de lei la 2000 de lei. Prin urmare, persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare riscă amenzi de minim 2000 de lei și maxim 20 000, iar pentru persoanele juridice amenzile vor fi cuprinse între 10.000 de lei și 70.000 de lei.

CITEȘTE ȘI ... Ordonanța militară nr. 4! Deciziile luate de autorități

 

La articolul referitor la sancţiuni se introduce un nou aliniat care prevede că, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, în funcţie de natura şi gravitatea faptei, se pot aplica şi una sau mai multe dintre următoarele sancţiuni contravenţionale complementare cuprinse în ordonanţele militare: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie, interzicerea accesului la respectivele bunuri prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activităţii, desfiinţarea unor lucrări sau refacerea unor amenajări.

 

Foto Agerpres