Amenzi de peste 15.000 de lei pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu COVID-19

Peste 250 de polițiști au fost la datorie în ultimele 24 de ore, împreună cu polițiști locali, jandarmi și pompieri argeșeni, precum și cu reprezentanți ai altor instituții, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 29 de acţiuni punctuale, (dintre care 26 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri). 

CITEȘTE ȘI ... Trafic blocat pe un sens în Drăganu. O autoutilitară și un Logan s-au ciocnit

Au fost verificate 2.032 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasării doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00, a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, precum și a expunerii la riscul de transmitere a coronavirusului prin nerespectarea interdicțiilor de organizare/participare la evenimente private.

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 302 autovehicule, dintre care 110 mijloace de transport persoane.

CITEȘTE ȘI ... Deținuții, declarați de Guvern prioritari la vaccinare. Liviu Dragnea se poate vaccina

De asemenea, un număr de 146 de societăți comerciale au fost verificate. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, a capacității spațiilor închise privind numărul de persoane, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

CITEȘTE ȘI  ... VIDEO | ÎNTREBĂRI și RĂSPUNSURI. Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor!

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 166 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.750 de lei, după cum urmează:
-151 de sancţiuni, în valoare de 14.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
- 15 sancţiuni, în valoare de 1.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);


Polițiștii argeșeni recomandă tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00.