Amenzi de 3.000 de lei pentru petrecerile la bloc

Cele mai multe cazuri raportate noapte de noapte către Poliţia Locală Piteşti vizează tulburarea liniştii publice. Pentru cei cărora le place să chefuiască până în zori cu muzica la blană avem să le dăm o veste proastă: amenzile cresc drastic, iar cei care îşi deranjează vecinii pot primi drept pedeapsă sute de ore de muncă în folosul comunităţii.

 

Astfel, de curând, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege care prevede sancţiuni mult mai dure pentru cei care deranjează liniştea publică. Potrivit noilor prevederi, cei care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate mare, care tulbură liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat blocurilor vor plăti o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei, acestea sancţiuni crescând de la 500-1500 de lei cât era cuantumul lor până la aprobarea noii legi.

 

Şi nu este singura veste proastă pentru petrecăreţi, pentru că pedeapsa creşte semnificativ în anumite cazuri. Astfel, la persoanele care repetă greşeala de a-şi deranja vecinii într-un interval de 24 de ore amenda poate ajunge până la 6.000 de lei sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii. O altă prevedere este acea că amenzile cresc până la 1.500 de lei şi pentru persoanele care incită la dezordine socială, organizează jocuri de noroc ilegale sau servesc băuturi alcoolice în locurile publice şi în afara restaurantelor. 

 

Sursa: saptamanalul ancheta