Amenzi de 20.000 de lei pe linie COVID-19, într-o singură zi!

Peste 3.700 de persoane au fost verificate, în ultimele 24 de ore, în cadrul activităților de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu coronavirus. 

CITEȘTE ȘI ... Vaccinuri anti-COVID-19: Lista prețurilor publicată din greșeală!


Recomandăm în continuare tuturor cetăţenilor să aibă un comportament precaut, să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate în total 3.733 de persoane, dintre care 2.633 doar în cadrul acţiunilor. 

CITEȘTE ȘI ... Klaus Iohannis:”Cei care nu înțeleg de vorbă bună vor avea surpriza să fie amendați!”

252 de poliţişti şi poliţişti locali au acţionat, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 43 de acţiuni punctuale (din care 39 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 2 acţiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acțiune cu reprezentanţi ai altor instituții). 

Au fost controlate 352 de autovehicule, dintre care 105 mijloace de transport în comun.

De asemenea, au fost verificate 126 de societăţi comerciale, din 157 de locaţii, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. 

CITEȘTE ȘI  ... Mită la RAR Argeș. Funcționar public reținut!

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 179 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.000 de lei, după cum urmează:
- 165 de sancţiuni, în valoare de 17.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
- 13 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
- o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată.

 

 

În ziua de 17 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeș, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în carantină sau izolare, au constatat că un bărbat de 37 de ani, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din același municipiu, ca urmare a revenirii dintr-o ţară pentru care este instituită o astfel de măsură.
În urma verificărilor, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.