Bărbat amendat după ce a anunțat că fosta iubită este sechestrată

Alertă falsă, astăzi, la Câmpulung, după ce un bărbat de 29 de ani din Dragoslavele a anunțat autoritățile că fosta lui iubită ar fi sechestrată pe raza municipiului.

Sesizarea a fost făcută printr-un apel la 112, în jurul orei 13:00. Bărbatul a spus că fosta concubină, cu care încheiase de curând relația, ar fi într-o situație de pericol, indicând o adresă.

CITEȘTE ȘI ... AUDIO! Amenințări groaznice pentru tânăra bătută de fostul iubit!

 

Contactată de oamenii legii, femeia a spus că nu se află în pericol și nici nu este victima vreunei infracțiuni.

„Pentru verificarea aspectelor sesizate, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și cei ai Secției de Poliție Rurală Schitu-Golești au obținut relații inclusiv de la vecini și rude ale femeii”, au transmis polițiștii.


Bărbatul a fost amendat cu 400 de lei pentru ,,alarmarea organelor specializate pentru a inteveni în caz de pericol, fără motiv întemeiat”. 

Reamintim că, începând cu data de 3 septembrie 2019, cadrul legal privind apelarea abuzivă sau alertarea falsă prin 112, a devenit mai strict.

„Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. Totodată, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.

Apelarea abuzivă reprezintă apelarea repetată, cu rea intenție, a numărului 112, fără ca apelantul să justifice o stare care necesită acțiunea agențiilor specializate de intervenție, sau apelarea numărului 112 pentru a aduce injurii operatorilor”, precizează polițiștii.