Ambulanţa va creşte numărul de teste!


De luni bune, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş efectuează testări la domiciliu. 

Acestea se efectuează şi cu teste rapide antigen, răspunsul fiind oferit pe loc suspectului de COVID-19, care nu mai este nevoit să aştepte cu zilele să vină rezultatul la PCR. 

Mai mult, se doreşte creşterea numărului de teste efectuate zilnic, iar pentru a răspunde cererilor, s-a apelat şi la serviciile private de ambulanţă care operează în judeţ. Din 4 însă, un singur operator de acest tip a acceptat să colaboreze, operaţiunea fiind efectuată, de asemenea, tot gratuit pentru beneficiar, decontarea fiind făcută în baza contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate.

„În Argeș, se testează. Ambulanța  participă activ la diagnosticarea precoce a cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus. Efectuăm teste rapide antigenice la toți pacienții care prezintă semne și  simptome care se încadrează în definiția de caz conform legislației în vigoare. Vă dau ca exemplu situaţia dintr-o zi: dintr-un număr de 40 de teste rapide antigenice, 9 teste sunt pozitive, 5 pacienți cu simptomatologie au test rapid negativ. Se recoltează RT-PCR. Doar 2 teste ies pozitive.”, explica Luminiţa Paul, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş. 

De asemenea, conform informaţiilor noastre, ar urma ca testarea să se aplice şi contacţilor care locuiesc împreună cu persoana suspectă care a solicitat testare SARS-CoV-2. 

Sursa: Săptămânal Ancheta