Amatorii de drifturi - vânaţi de poliţiştii locali

Pentru amatorii de curse de mașini care vara apar precum ciupercile după ploaie este bine de ştiut faptul că polițiștii sunt cu ochii pe ei. Dacă până nu de mult își făceau veacul după lăsarea nopții prin cartierele Găvana, Trivale și Craiovei, aceștia și-au mutat recent „terenul de joacă” în centrul Piteştiului, locaţie preferată şi în trecut de amatorii de senzaţii tari.

În cartiere, administrația locală a început încă din primăvară să monteze aşa-zisele „opritoare”, cum sunt denumite de către piteşteni pragurile de sol din cauciuc amplasate în zona trecerilor de pietoni, cu precădere acolo unde strada este în linie dreaptă și era transformată  în pistă de întreceri.

CITEȘTE ȘI ... ALO, PRIMĂRIA, NE MĂNÂNCĂ ȘERPĂRIA! „Ne pierdem copiii printre buruienile din oraș!”

Tinerii, care de cele mai multe ori consumă băuturi alcoolice înainte de a șofa pe mize consistente, s-au regrupat în zona Bowling și în zona Finanțelor Publice. Aici au fost amendați de Poliția Locală, dar și de polițiștii de la Rutieră. Directorul Poliției Locale, Valerică Nicoale, ne-a declarat că amatorii de drifturi sunt vânați de către agenţi, ori de câte ori își fac apariția: „Deși nu mai au locuri de curse la nivelul Piteștiului, șoferii care s-au încumetat să iasă seara la întreceri au fost prinși în zona Bowling și în zona Finanțelor. Noi am reușit să le aplicăm amenzi, dar numai pe legea 61, pentru deranjarea ordinii publice, pentru că i-am găsit fie băuți, puși pe harță, fie cu motoarele turate la maximum, fie agresivi cu alți cetățeni. De fiecare dată i-am anunțat pe colegii de la poliția națională din cadrul Brigăzii Rutiere și, când au avut echipaje disponibile, au venit și ei. Problema este că, la vederea polițiștilor, ei fug de la locul faptei și s-au învățat să aibă cu ei șoferi care nu au consumat alcool și care conduc regulamentar. Așa reușesc de cele mai multe ori să scape”, ne-a declarat directorul Poliției Locale.

De altfel, în ultima vreme, amatorii de senzații tari care participă la curse ilegale „profesioniste” se duc în afara Piteștiului, chiar în Capitală, reşedinţa Argeşului rămânând alegerea puștanilor care își încearcă astfel prin centrul orașului bolizii primiți cadou de la părinți.

 

Sursa:Saptamanalul Ancheta