,,Am descoperit că viața este o călătorie plină de peripeții”

Noua generație de succes a Argeșului


Nume: Emilia Mateescu
Vârsta: 37 de ani
Ocupație: jurist - executor judecătoresc
Studii (universitare): licență, masterat, școală doctorală (în curs)
Pasiuni: muzica.

----------------------------------------------------------------


„Capacitatea de adaptare la nou, curajul să îndrăznești să faci lucrurile diferit de cum ai fost învățat sunt cele mai importante provocări ale acestei generații.”,  crede Emilia Mateescu, unul dintre juriștii cu notorietate ai Piteștiului.

Potrivit acesteia, pentru a face față provocărilor, trebuie să înveți să gestionezi... imprevizibilul. 

„Traversăm o perioadă în care situațiile complet noi și neprevăzute au devenit regula vieții. Pandemia pe care toată lumea o traversează este semnul acestui prezent, iar predictibilitatea, pe care ne-o dorim în mod natural cu toții, a ajuns ceva aproape desuet. Acest ultim an ne-a demonstrat că rezistă și merg mai departe cei ce cred în ei și nu se lasă doborâți de prejudecăți sau de modelele de gândire învechite. Ca să reușim, trebuie să ne dezvoltăm continuu aria de cunoaștere și să dobândim competențe noi pentru ceea ce suntem chemați să facem. De multe ori, reorientarea profesională devine o necesitate pentru tot mai mulți.”

Tinerețea este principalul atu al acestei generații, consideră Emilia Mateescu, însă trebuie „conștientizată, asumată și utilizată înspre atingerea potențialului maxim”, pentru că abia atunci „apar rezultate concrete spectaculoase”

„Aș mai remarca curajul acestei generații. În mod sigur acesta reprezintă principalul semn al maturizării individuale, respectiv puterea de a lua și de a asuma decizii diferite față de cele luate de predecesori. Practic, aici cred că se află și esența evoluției personale.”, este de părere tânăra care, de câțiva ani, încearcă să schimbe lucrurile și din interiorul angrenajului politic. 

Între timp, au început să se decanteze și lecțiile anului 2020, unul de mare încercare pentru toți. 

„Am descoperit că viața este o călătorie plină de peripeții. Unele pot fi plăcute, iar altele mai puțin plăcute. Perioada pe care o traversăm ne-a demonstrat că predictibilitatea este o iluzie, iar că rapiditatea adaptării cu succes la transformările prezentului este cea mai bună cale. Eu am început să privesc și să accept cu bucurie provocările care apar și să încerc să mă adaptez cât mai rapid evenimentelor și schimbărilor.

Pentru 2021, tânărul executor judecătoresc și-a propus... „să trăiesc prezentul cu mult curaj și să privesc viitorul cu încredere”.