Update: A fost găsită fata de 13 ani. Suspectul este audiat

Update 22 octombrie

Fetița de 13 ani care a fost dată dispărută de familie, bănunind că a fost răpită de un bărbat de 27 de ani, rudă cu aceaștia, a fost găsită.

Fata era însotiță de bărbat, fiind găsiți în extravilanul localității Cristurel. Potrivit anchetatorilor, minora  nu prezenta urme vizibile de violență, iar conform primelor investigații aceasta ar fi lipsit de acasă pe fondul unei relații tensionate în familie.

Bărbatul de 27 de ani a fost audiat de oamenii legii, urmând ca cercetările să stabilească în ce condiții a avut loc evenimentul.

De asemenea, fata a fost internată la un centru de primire a copilului în regim de urgență.

 

Inspectoratul General de Poliție a emis o alertă de răpire copil. Din primele date, Daria Maria Puica, din comuna Vultureni, județul Cluj, a fost răpită. Reprezentanții IPJ Arges au transmis că poliția are deja un suspect și a transmis presei fotografia. Dacă îl vedeți, sunați la 112.

 

 


 

 


La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 17.50, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au fost sesizaţi prin Sistemul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă 112 despre faptul că minora Puica Daria Maria, în vârstă de 13 ani, din satul Băbuţiu, comuna Vultureni, judeţul Cluj, a plecat de acasă și nu a mai revenit.

Imediat după apel, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului  și au demarat cercetările, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat că minora a fost abordată de un bărbat de 27 de ani, rudă cu aceasta, care i-a cerut să îl însoţească, ambii plecând într-o direcţie necunoscută.

Imediat, au fost mobilizaţi poliţişti din cadrul mai multor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Cluj şi jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj şi Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, sprijiniţi de un câine de urmă, care au demarat acțiuni de căutare în zonă.

Semnalmentele minorei: înălţime aproximativ 150 cm, circa 40-45 de kg, ochi căprui, păr șaten, constituție atletică. La momentul dispariţiei purta pantaloni de tip colanți, negru cu gri, model zebrat, tricou negru cu model floral (trandafir), în picioare avea pantofi sport.

Semnalmentele bărbatului: 170 cm, ten măsliniu, constituţie slabă, aproximativ 70 – 75 kg. La momentul plecării cu minora, acesta ar fi purtat îmbrăcăminte sport, posibil trening de culoare verde.


În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului.

Cetățenii care pot furniza orice informaţii despre persoana dispărută sunt rugați să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!