Alte spitale din Argeș pe lista unităților COVID! Află unde vor mai fi duși bolnavii!

Alte spitale din Argeș pe lista unităților COVID! Află unde vor mai fi duși bolnavii!


În cadrul unei ședințe a membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a avut loc astăzi, s-a luat hotărârea ca în lupta cu virusul COVID-19, numărul unităților spitalicești din Argeș, care vor primi suspecți sau confirmați cu coronavirus, să crească progresiv, în funcție de necesități.

CITEȘTE ȘI ... Medicii argeșeni- invitați să își spună problemele! Președintele CJ promite să le răspundă tuturor luni!

 

Astfel, în hotărârea nr. 14 din 3 aprilie 2020 a CJSU, au fost stabilite următoarele spitale care vor primi cazurile de COVID-19:

- Spitalul Orășenesc Mioveni, 2 corpuri de clădire (sediul vechi) – pentru adulți suspecți și confirmați;
-Spitalul Județean de Urgență Pitești, Secția Boli Infecțioase în 2 pavilioane (separat de corpul central) - adulți suspecți și confirmați, copii confirmați – cazuri ușoare și medii. Pentru cazurile grave Spitalul va face demersuri conform protocoalelor de transfer interclinic  în vigoare;
- Spitalul Municipal Câmpulung, corp de clădire Boli Infecțioase pentru adulți confirmați și Secția Pediatrie corp central pentru copii suspecți;
- Spitalul Municipal Câmpulung, în corpul central,va fi folosit pentru maternitate COVID-19 și asistare co-morbidități acute la pacienții COVID-19;
- Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, corp clădire pneumologie, va fi folosit pentru adulții suspecți;
- Spitalul de Pediatrie Pitești va asigura urgențele chirugicale pediatrice la pacienții COVID-19, precum și patologia infecțioasă pediatrică care necesită spitalizare.

Deocamdată, Spitalele de Pneumoftiziologie Leordeni și Valea Iașului, precum și Spitalul ”Sfânta Maria” Vedea vor continua să asigure asistența medicală în conformitate cu structurile aprobate.

Autoritățile sfătuiesc persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu, care au simptome specifice COVID-19, să apeleze Serviciul de Ambulanță prin sistemul 112. Aceștia vot fi transportați în unul din spitalele desemnate, în funcție de caz.