Alte 337 de tablete vor fi achiziționate pentru elevii din Albeștii de Argeș!

Anul 2020 ne-a pus la încercare, atât pe noi, cât și pe instituțiile statului. Covid-19, virusul cu care am învățat să conviețuim, a făcut ravagii pe întreg mapamondul. Învățământul a fost și el efectat, elevii ajungând să desfășoare cursurile în mediul online.

CITEȘTE ȘI ... Dan Manu s-a imunizat anti-Covid: ”M-am vaccinat pentru a reveni treptat la normalitate”

Pe data de 11 martie, s-a decis închiderea şcolilor. Iniţial, s-a vorbit de o săptămână, însă copiii nu au mai revenit în bănci în anul şcolar 2019-2020. Au încheiat situaţia şcolară în faţa unor ecrane, de laptop, telefon sau tabletă, în cazul celor care au şi avut acces la asemenea device-uri. Doar evaluarea naţională şi bacalaureatul s-au susţinut în clase, cu respectarea unor măsuri speciale. 

CITEȘTE ȘI ... SOCIAL 2020 | Argeşul în vremea COVID-19

Astfel, fiecare administrație locală, fiecare școală și îndeosebi elevii s-au lovit de problema device-urilor. Un exemplu este și localitatea Albeștii de Argeș, acolo unde edilul a reușit achiziționarea a 100 de tablete. În planurile de viitor pentru 2021 se află cumpărarea a altor 337 de tablete, dar și a unor videoproiectoare și table inteligente.

”Doresc dotarea cu multiple echipamente extrem de necesare în general desfășurării în bune condiții a actului educativ. De aceea, am inclus și videoproiectoare și table inteligente în cererea noastră. Oricum, la momentul de față nu avem suficiente tablete. Am achiziționat cu bani de la buget 100 de bucăți, pentru cei care chiar nu aveau cu ce se descurca, dar pentru a acoperi necesarul, pentru toți elevii, ne mai sunt necesare încă 337 de bucăți”, a declarat în presa județeană primarul Gabriel Popa.