Ultimele date despre alpinistul din Arges, surprins de avalansa pe Everest | Sursa Ta

O avalanșă le-a oprit expediția, duminică noaptea, alpiniștilor români, Horia Colibășanu și Marius Gane, alături de slovacul Peter Hámor, care aveau ca obiectiv să deschidă o rută nouă spre vârful Dhaulagiri din Munții Himalaya. Aceștia au fost surprinși de o avalanșă la 6800 de metri altitudine în Himalaya, îngropându-i sub zăpadă. Din fericire, au scăpat teferi, însă au pierdut o parte din echipamente.

”Noaptea trecută, la 6800 de metri altitudine pe Dhaulagiri, o avalanșă a venit peste cortul în care se aflau cei trei alpiniști și i-a îngropat în zăpadă. Au fost nevoiți să taie cortul cu briceagul pentru a ieși.
Peter și Horia au ieșit primii. Marius a mai întârziat pentru că nu și-a găsit imediat bocancii în cortul surpat sub zăpadă. Din fericire, au reușit să își găsească adăpost într-o grotă pentru restul nopții și să ajungă în siguranță în Tabăra 1.”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a lui Horia Colibășanu.

Conform ultimelor informații, cei trei alpiniști, printre care și argeșeanul Marius Gane, au coborât în Tabăra de Bază, aflată la 4.200 de metri. În funcție de vreme și de celelalte condiții, ei vor hotărî în zilele următoare dacă reiau ascensiunea.
 

----------------------------------------------------------------

 

UPDATE, ora 19:20


Cei trei alpiniști, Marius Gane, Horia Colibășanu și slovacul Peter Hámor, au ajuns teferi în Tabăra de Bază, la 4200 m.

”După emoțiile de ieri, putem răsufla ușurați: Horia Colibășanu, Marius Gane și Peter Hámor au ajuns cu bine în Tabăra de Bază, la 4200 m. Horia ne transmite că el și cei doi colegi de expediție sunt sănătoși și vă mulțumesc pentru gândurile voastre de susținere.”, scrie Horia Colibasanu, pe pagina de socializare.

Aceștia se vor odihni, urmând să ia o decizie în privința expediției.