ALO, PRIMĂRIA, NE MĂNÂNCĂ ȘERPĂRIA! „Ne pierdem copiii printre buruienile din oraș!”

Campania de presă cu această temă este pornită de colegii jurnaliști din Curtea de Argeș. În orașul Basarabilor, chiar au ieșit șerpii în stradă, năpârci crescute în spaţiile cu verdeaţă abundentă. Din păcate, nici în Pitești nu suntem departe de această situaţie, deși municipiul reședinţă a fost clasat pe locul 7 în topul curăţeniei la nivelul capitalelor de judeţ.

Cu șobolanii deja ne salutăm zilnic în zona fostele sere CFR, așa că doar târâtoarele mai lipsesc. Sesizări vin și din partea oamenilor simpli, care nu știu unde să își verse oful. Conducerea Primăriei Pitești ar trebui să își ia orașul la pas și să dea mai multă atenţie acestor chestiuni ce ţin de aspectul municipiului. Piteștiul s-ar putea transforma din orașul lalelelor în orașul bălăriilor.

CITEȘTE ȘI ... Noi locuri de muncă la Dolo Trans Olimp! Oferte de nerefuzat! 

O mămică a postat pe pagina președintelui Consiliului Judeţean Argeș fotografii și comentarii pe această temă, anunțând că fiul său și-a sărbătorit ziua de 1 Iunie înotând prin iarbă.

„Nu știu cine este responsabil cu parcurile din Pitești, dar vă scriu totuși. Parcul din Prundu are două locuri de joacă pentru copii. Unul este îngrijit, îngrădit, dar foarte mic pentru numărul mare de copii din cartier. Are un singur tobogan, care e destinat copiilor mai mari de 3 ani, ceilalți micuți fiind discriminaţi. E greu să îi explici unui copil de 2 ani că acel tobogan e prea mare și prea aglomerat pentru el. Bun, nu asta e problema. Mai e un loc de joacă în celălalt capăt al parcului, dar acel loc nu este îngrijit. Deși parcul este proaspăt cosit, acolo e iarba până la mijlocul copilului, toboganele nu sunt îngrijite, când plouă se face lac, nu este îngrădit și nu este umbră. Folosește totuși la ceva: pisoar pentru câinii de companie și loc de iubit pentru adolescenţii care chiulesc de la orele liceului de vizavi. Astăzi, în cele 2 ore petrecute în parc, dacă angajaţii care ar trebui să îngrijească parcul nu ar fi stat să admire peisajul de sus de la monument, parcul acum ar fi cosit și îngrijit.”, se arată în postarea Dianei Mocanu.

Și mergând spre centrul Piteștiului, în zona micului parc din Fraţii Golești, până la pasarela ce face legătura cu cartierul Tudor Vladimirescu, întâlnim din nou o vegetaţie abundentă, de junglă amazoniană. Băncile de pe lângă trotuar abia se mai zăresc dintre bălării. Situaţia ne amintește de o reclamă: „Momentul ăla când iarba e mai înaltă decât căţelul”, doar că la Pitești e mai înaltă și decât copilul.

Și tot încercând să ajungem spre centru, venind din Prundu, admirăm desișurile de bălării. Le ignorăm pe cele din zona CFR, nu pentru că ne-ar fi dragi, dar sigur municipalitatea invocă faptul că nu e treaba ei, deși este vorba de aspectul orașului. Zona respectivă nu se află într-o lume paralelă și invizibilă!

E tot pe teritoriul Piteștiului.

Și ajungem la strada ce coboară spre autogară sud. O splendoare verde, în care mișună sopârlele. Ne lăsăm spre Bazinul Olimpic, ieșirea din Pitești spre Ștefănești. Malurile sunt din același peisaj dezolant, cu iarbă și boscheţi de 2 metri. Mă întreb, că tot se apropie marele campionat mondial de la Budeasa, când vor veni peste 1.000 de sportivi din toată lumea, ce vor zice aceștia când vor vedea în ce junglă au ajuns?!

CITEȘTE ȘI ... Centrala fotovoltaică de la Valea Iașului- pusă în funcțiune!

Și dacă tot suntem la capitolul indiferenţă și lucru făcut peste ochi, aș puncta și câteva aspecte legate de Parcul Lunca Argeșului. E o zonă frumoasă, dar amenajată fără cap și foarte neîngrijit. Nu avem pretenţii să arate ca Hyde Parc, deși ar avea potenţial, dar măcar să fie mai îngrijit. Bălăriile să fie înlocuite cu iarbă și să permită copiilor să se plimbe prin zona verde fără teamă de căpușe sau alte târâtoare. Locurile de joacă lasă muuult de dorit. Unul e pus în plin soare.

În ditamai spaţiul sunt peste 5 balansoare, doar două leagăne cu lanţuri și un topogan, nu foarte sigur. Ar fi putut fi mult mai bine exploatat spaţiul, dotat echilibrat, și cu leagăne pentru copii mai mici și cu rotiţe de învârtit, căci balansoarele clasice sunt mai greu de folosit. Sfătuim pe cei care vor face investiţii în locurile de joacă să facă mai întâi o vizită în Herăstrău și să ia exemplul lor sau îi să consulte pe părinţii care știu cel mai bine de ce este nevoie. Degeaba se cheltuie bani și se bat cu pumnul în piept că au făcut, dacă sunt aiurea amenajate.

Sursa: Saptamanalul Ancheta