Alo, Poliția Mioveni? Prefectura? Cineva! Aste e coadă de pandemie?!

În plin risc de carantinare și aflat sub monitorizare continuă, nu mai departe de aceste momente, la Mioveni, deschiderea unui magazin a provocat o adevărată îngrămădeală. Cu toate că ne aflăm într-o situație gravă, Argeșul înregistrând pe zi ce trece zeci, chiar sute, de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus, unii cetățeni nu înțeleg pericolul la care se expun și automat pericolul la care îi expun pe cei din jur, pe familie, persoane dragi sau simpli contacți.

CITEȘTE ȘI ... Nu uitați! De mâine, masca obligatorie! 2500 lei amendă!


În această dimineață, la intrarea în orașul Mioveni are loc deschiderea magazinului Altex, în spațiul în care acum ceva timp funcționa Lidl. Cu o ofertă de 10 % reducere la coșul de cumpărături, zeci de oameni s-au înarmat cu răbdare, dar mai puțin cu maști, și s-au proptit ceafă în ceafă într-o coadă care nu respectă distanțarea socială de care autoritățile au tot vorbit, dar și purtarea măști de protecție care de astăzi este obligatorie și în spațiul deschis.

CITEȘTE ȘI ...Atenție, restaurante și terase! Rămâneți fără autorizație de funcționare dacă...


Ce putem spune? Oare sunt ei imuni, oare nu conștientizează că virusul nu ține cont de reduceri sau oferte, oare Mioveniul a ieșit din raza de monitorizare? Oameni buni, vă riscați viața, vă riscați libertatea, va riscați bugetul (în condițiile în care amenda este de 2500 de lei), puneți în pericol familia și pe restul cetățenilor cu care vă veți întâlni pe stradă, la colț de bloc, și le veți povesti ce super reducere ați prins, dar nu le veți recunoaște că până la acel coș de cumpărături ați stat nas în nas, fără protecție.

În timp ce voi așteptați deschiderea magazinului, prefectul Emanuel Soare face declarații despre intituirea obligativității purtății măștii de protecție pe stradă.