Alianța pentru Unirea Românilor, surpriza Alegerilor Parlamentare!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este partidul surpriză al alegerilor parlamentare din 2020. Potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, la comanda Antena 3, pentru ora 19,00, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a obţinut 5,3% la Senat şi 5,2% la Camera Deputaţilor.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: Ziua votului. Incidențe la Bascov - Au fost anunțate autoritățile


Co-președintele AUR, George Simion, a declarat că Alianţa pentru Unirea Românilor nu va intra în nicio coaliţie de guvernare și că reprezentanții AUR vor vota fiecare iniţiativă "în interesul neamului românesc".

„Este o mare victorie pe care reuşim să o obţinem la un an de existenţă a Alianţei pentru Unirea Românilor. Se anunţă a fi un rezultat foarte bun, am luat peste cele 500.000 de voturi pe care ni le-am propus şi care ar trebui să ne asigure intrarea în Parlament, dacă tot procesul electoral se desfăşoară aşa cum trebuie. Felicitări sutelor de mii de susţinători. (...) Este o viitoare victorie care vă aparţine. Este o victorie a neamului românesc. (...) Nu o să vă dezamăgim, nu o să trădăm, nu o să intrăm, în niciuna din variante, în vreo coaliţie de guvernare, suntem oamenii faptelor. Suntem oamenii care am promis că nu vedem nicio diferenţă între partidele lui Klaus Iohannis şi partidele lui Marcel Ciolacu.
Rog fiecare reprezentant din secţiile de votare să aibă grijă de fiecare vot. (...) Rog preşedinţii de secţii să nu admită nicio fraudă, pentru că sunt pasibili să ajungă în închisoare. (...) O să contestăm procesul electoral din diaspora. Ce s-a întâmplat acolo a fost o uriaşă bătaie de joc. Este o fraudă a sistemului condus de Klaus Iohannis împotriva votului cetăţenilor români de peste hotare”, a declarat co-președintele AUR, George Simion, citat de Agerpres.

Partidul a fost înființat pe 1 decembrie 2019, de către George Simion după ce acesta candidase, fără succes, ca independet la alegerile europarlamentare din același an.