Alexandrina Stanciu:”Accesul femeilor la funcţiile de top management s-a mărit datorită pregătirii şi specializării acestora”

Este unul dintre liderii PNL la nivelul judeţului, fiind preşedintele Organizaţiei de Pensionari a liberalilor argeşeni. Mai mult, anul trecut a reuşit să obţină şi girul colegilor de la nivel naţional, fiind aleasă prim-vicepreşedinte al seniorilor PNL. Alexandrina Stanciu, Dorina pentru prieteni, emană feminitate prin toţi porii şi, cu toate că pare fragilă, ca orice femeie, a dovedit, prin acţiunile sale, că este extrem de puternică. Cu o vastă experienţă în segmentul administraţiei, dar şi cu o carieră de economist în spate, Alexandrina Stanciu a reuşit să se impună şi să transforme organizaţia pe care o coordonează într-una dintre cele mai eficiente şi active la nivel naţional. Nu de puţine ori, aceasta a primit felicitări de la înalţii lideri ai partidului, precum preşedintele ţării Klaus Iohannis şi cel al formaţiunii liberale, Ludovic Orban. La nivel local, pe lângă funcţia din partid, aceasta este şi consilier local, unde face parte din Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului şi arhitectură. Familistă convinsă, mamă şi bunică, Alexandrina Stanciu îşi coordonează paşi prin viaţă mergând pe un principiu simplu:

„Cel mai important lucru este să crezi în tine. Părerea altora se schimbă în mod constant!”.

 

Aşa a şi procedat, şi-a acordat încredere, a dat dovadă de seriozitate în toate acţiunile sale şi a dovedit că este o femeie de succes, o femeie a deciziilor, o femeie a cărei părere este cerută şi contează la nivelul unei organizaţii de partid. 


„În ultimii 30 de ani accesul femeilor la funcţiile de top management s-a mărit datorită pregătirii şi specializării acestora, a dezvoltării unor afaceri personale care le-a propulsat în zona de top management atât la stat, cât şi la privat, autohton sau multinaţionale. Cunoaşterea, înţelegerea şi folosirea inteligenţei emoţionale în leadership aduc un plus femeilor faţă de bărbaţi, care au tendinţa de a conduce într-un stil mai logic şi pragmatic. Celelalte atribute ale leadershipului sunt însușite şi utilizate în mod egal de fiecare manager, femeie sau bărbat.”, este de părere Alexandrina Stanciu, preşedintele Organizaţiei de Pensionari a PNL Argeş. Ca modele şi femei pe care le apreciază, Alexandrina Stanciu a nominalizat colege de partid, dar şi un campion al României. „Adina-Ioana Vălean, Raluca Turcan, Nadia Comăneci. Sunt profesioniste, exemplu personal, recunoscute de toată societatea, vorbesc tot timpul la obiect, au bun-simţ, echilibru şi discurs adecvat.”, a justificat Alexandrina Stanciu alegera făcută.