RUȘINE! Au furat de la cei care le-au dat o mână de ajutor

În dimineața zilei de joi, un apel la 112 anunța că trei persoane au rămas înzăpezite pe pe DN7C Transfăgărășan, în zona Cabanei Capra.

Persoanele au fost îndrumate să părăsească autoturismul în care se aflau și să se îndrepte către refugiul de la Cota 2000.
În ajutorul lor au fost trimise, totuşi, un echipaj SMURD şi un echipaj de jandarmi montani, care însă au făcut cale întoarsă pentru că cei trei au ajuns singuri la refugiu.

Contactat telefon, Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, ne-a declarat că cei trei tineri erau în stare euforică când au ajuns la Cota 2000, iar vineri dimineața au plecat pentru a-și deszăpezi mașina.

Gest incredibil

După ce au serviți cu ceai cald și găzduiți de salvatorii montani, tinerii nu au avut nicio rușine să-i pună pe salvamontiști să le deszăpezească maşina. Salvamontiștii argeșeni i-au ajutat cu două lopeți pentru a-și scoate mașina din zapada. Însă gestul lor nu a fost pe placul tinerilor care au sfidat avertismentele și vremea, fapt pentru care au plecat acasă cu lopețile salvamontiștilor argeseni.

Se pare că tinerii au forțat intrarea în zona interzisă a Transfăgărășanului, vremea venindu-le de hac. 
Reamintim că DN7C Transfăgărășan este închis, fiind instalate marcaje de avertizare și bariere, iar dacă păţesc ceva cu maşina, asigurarea nu le acoperă daunele.