Alertă meteo de vreme severă: ploi torenţiale, grindină şi vijelii până joi seară | Sursa Ta

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informre meteo de vreme severă în toată ţara. Vor fi ploi, grindină şi vijelii până joi noapte.

Meteorologii anunţă că, începând de marți şi până joi noapte, vor fi ploi care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii și grindină în toată țara. Instabilitatea atmosferică va fi însă puternică până la sfârșitul săptămânii.

Potrivit ANM, informarea este valabilă în de marţi, ora 12.00, până joi, ora 23.00. Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Sursa: observatornews.ro