Noutăți de la spital! Starea elevei de la Zinca la ora actuală....

UPDATE, 16 mai, ora 19:00


Vești bune de la Spitalul Matei Balș, unde o elevă a Colegiului Național Zinca Golescu Pitești a ajuns, aceasta fiind suspectată de meningită. Potrivit autorităților locale care au luat legătura cu medicii de la clinica din capitală, starea fetei este din ce în ce mai bună. Aceasta a fost într-o comă indusă.

CITEȘTE ȘI ... Elevii de la Zinca au chiulit de frica meningitei! Azi, s-au trezit și autoritățile

Următorul pas pe care medicii îl vor face, dacă starea fetei va fi într-o continuă evoluție, este ca eleva din Argeș să fie deconectată de la aparate.

Update 

Potrivit inspectorului școlar general, Dumitru Tudosoiu, clasele în care a învățat fata sunt în carantină. Sălile în care eleva a învățat vor fi închise mâine și poimâine. Cel mai probabil, nici elevii nu vor merge la ore.

 

Un nou caz de meningită în județul Argeș. De această dată, este vorba despre o elevă, în vârstă de 16 ani, de la Colegiul Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu”, din Pitești.

Potrivit primelor informații, fata este din comuna Bradu, iar noaptea trecută a ajuns la Boli Infecțioase, fiind supectă cu meningită. După două ore, a fost transferată de urgență de la Pitești la Spitalul Matei Balș, din București. Se pare că starea fetei este gravă.

În aceste momente, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș se află la Colegiul Național Zinca Golescu pentru a preleva probe de la colegi și familie.

CITEȘTE ȘI ... Util pentru părinți! Simptome ale meningitei

 

„Pacienta, în vârstă de 16 ani, a fost adusă în cursul nopții la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Avea o stare generală modificată. În cursul zilei prezentase vărsături, dureri abdominale, iar seara a prezentat, de asemenea, febră și frisoane. A fost suspectă de meningită. Astfel, pacienta a fost trimisă la Spitalul Matei Balș din Capitală, pentru continuarea investigațiilor medicale și pentru tratament de specialitate”, a declarat pentru Sursa ta Adina Enescu, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului de Pediatrie din Pitești.

Reamintim că în luna aprilie au fost înregistrate alte două cazuri de meningită în Argeș ( un bărbat de 40 de ani, din Costești și o femeie de 47 de ani din Recea). În ambele situații a fost vorba însă de meningită virală, ci nu de forma severă a afecțiunii, și anume meningita meningococică.

CITEȘTE ȘI ... Două cazuri de meningită în Argeș