(video) Cazul răpirii Dianei - Junele din Vâlcea și încă 2 tineri arestați

UPDATE, 21 mai 2020
 

În privința dispariției minorei de 17 ani, din Pitești, petrecută în ziua de 6 mai polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au reținut un tânăr de 20 de ani, din Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea iar instanța a dispus înlocuirea măsurii dispuse inițial, cu cea a arestului preventiv pentru 30 de zile.

Din ultimile informații aflăm că pe numele a doi tineri, care l-au însoțit pe tânărul din Valcea, au fost emise mandate de arestare în lipsă .

 

UPDATE, 15 mai 2020


În urma cercetărilor privind dispariția minorei de 17 ani, din Pitești, petrecută în ziua de 6 mai polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au reținut un tânăr de 20 de ani, din Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea. 

Ca urmare a dispariției în împrejurări alarmante a minorei de 17 ani, din Pitești, petrecută în ziua de 6 mai, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu avizul procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

În urma cercetărilor a fost identificat tânărul de 20 de ani, din Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, care, în seara zilei sus-menționate, în jurul orei 18:30, împreună cu alți doi tineri, ar fi urcat-o pe minoră, prin constrângere fizică, într-un autoturism, cu care ulterior s-ar fi deplasat pe raza județului Dâmbovița.

În ziua de 11 mai, tânărul a fost depistat și condus la sediul Poliției Municipiului Pitești, unde, după administrarea probatoriului, a fost reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Măsura de arest la domiciliu, dispusă inițial, a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecatoria Pitești, iar instanța a dispus înlocuirea măsurii dispuse inițial, cu cea a arestului preventiv pentru 30 de zile.

 

UPDATE, 12 mai, ora 17:40


Tanarul a fost prezentat instantei, care a dispus masura arestului la domiciliu.

 

UPDATE, 12 mai, ora 11:00
În urma dispariei Dianei, din data de 6 mai, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu avizul procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Conform oamenilor legii, tânărul, împreună cu doi prieteni, ar fi urcat-o pe minoră, prin constrângere fizică, într-un autoturism, cu care ulterior s-ar fi deplasat pe raza județului Dâmbovița.

Ieri, junele din Vâlcea a fost adus la sediul Poliției Municipiului Pitești pentru a fi audiat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

UPDATE, 8 mai, ora 12:50

Iubirea, bat-o vina...este cea mai bună expresie pentru povestea Dianei, o adoleslentă de 17 ani, răpită acum două seri de pe strada Exercițiu din Pitești. Fata a fost luată împotriva voinței sale de trei indivizi și urcată într-o mașină cu numere de Vâlcea. La scurt timp, tatăl fetei s-a prezentat la Secția 3 de Poliție Pitești, povestind că fiica sa a fost răpită. 

Oamenii legii s-au pus imediat în mișcare, fiind eclansat mecanismul național de ”Alertă Rapire Copil”, adolescenta fiind dată în urmărire în întreaga tară, cu preponderență în județele Argeș și Vâlcea. Verificări ferme au fost făcute și pe DN 7, drumul național pe unde se pare că mașina ar fi plecat.

În urma anchetei s-a descoperit că fata, de etnie romă, a fost promisă pentru căsătorie unui tânăr de 21 de ani din Vâlcea. Lucrurile nu au stat ca la carte, părțile implicate nu s-au înțeles asupra sumei, așa că junele, în focul dragostei, a luat fata fără avertisment. Trei bărbați au prins-o pe strada Exercițiu din Pitești, au urcat-o într-un autoturism marca Volswakgen Passat și apoi au dispărut.


Polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul tânărului cu care fata urma să se căsătorească, în județul Vâlcea, însă nu l-au găsit acasă. La momentul respectiv, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu avizul procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

După câteva zile de zbucium, tatăl tânărului de 21 de ani a aranjat predarea fetei în condiții bune, tânăra fiind dusă la șeful Poliției din Horezu. Ajungând pe mâinile oamenilor legii, adolescenta a fost audiată. În acest caz, o echipă de la Biroul de Investigații Criminale Pitești s-a deplasat în judetul Vâlcea pentru a o prelua pe minoră, aducând-o acasă în siguranță. În acest moment, cazul este cercetat sub aspectul infracțiunii de lipsire de libertate, dar încadrarea faptei se poate schimba în funcție de ce va declara adolescenta de 17 ani.

Actul răpirii îi va costa mult pe romii din Vâlcea, vorbind și de implicari penale și de implicări între familii.


Pe contul său de Tik Tok, sub nickname-ul @arturboss4, în urmă cu două zile, tânărul de 21 de ani sărbătorea cu patimă alături de prietenii săi. Urmăriți două video-uri selectate din contul său:


 

 

UPDATE, 7 mai, ora 22:00


Au apărut noi informații despre Diana, fata răpită  aseară pe o stradă în Pitești de trei bărbați.

Diana Vîlcea, fata în vârstă de 17 de ani răpită de trei bărbați de pe o stradă din Pitești, ar fi fost promisă pentru căsătorie unui tânăr de 21 de ani, iar din cauza unor neînțelegeri legate de bani, familia tânărului a decis să o răpească.

Potrivit unor surse citate de presa locală, Diana face parte din comunitatea de romi din Pitești, iar în urmă cu ceva timp ar fi fost promisă pentru căsătorie unui tânăr de 21 de ani.

Din cauza unor neînțelegeri în ceea ce privește plata ce trebuia făcută de familia tânărului către familia fetei, Diana a ajuns să fie răpită de pe stradă, ca în filme.

Trei bărbați au prins-o pe strada Exercițiu din Pitești, au urcat-o într-un autoturism marca Volswakgen Passat și apoi au dispărut.

Se pare că polițiștii au efectuat o percheziție la domiciliul tânărului cu care fata urma să se căsătorească, în județul Vâlcea, însă nu l-au găsit acasă.

Polițiștii au declanșat sistemul 'Alertă! Răpire copil', iar atât adolescenta, cât și mașina și tânărul din Vâlcea au fost dați în consemn la frontieră și dați în urmărire națională.

 

Sursa: antena3.ro

 

În această seară, la secția 3 de Politie Pitești, s-a prezentat un bărbat de etnie romă povestind că fiica sa a fost răpită. Tatăl fetei în vârstă de 17 de ani le-a spus oamenilor legii că adolescenta a fost abordată pe stradă de trei indivizi, care ar fi urcat-o, cu forţa, într-un autoturism cu număr de Vâlcea, care ulterior ar fi plecat într-o direcţie necunoscută.

CITEȘTE ȘI ... MÂINE: Premierul Ludovic Orban vine la Dacia!

În acest caz a fost declansat mecanismul național de ”Alertă Rapire Copil”, adolescenta fiind dată în urmărire în întreaga tară, cu preponderență în județele Argeș și Vâlcea. Verificări ferme se fac si pe DN 7, drumul național pe unde se pare că mașina ar fi plecat.

Se pare că fata, conform tradiției de etnie, era promisă unui băiat de 21 de ani din județul Valcea, însă părinții nu s-ar fi înțeles în cele din urmă la preț. 

CITEȘTE ȘI ... Percheziții în Mioveni. Import suspect de izolete

Persoana în cauză se numeşte Vîlcea Diana, are 17 ani şi următoarele semnalmente: 1,65 – 1,70 m. înălțime, constituţie atletică, ochi căprui, păr negru, despletit.  La momentul dispariției, era îmbrăcată cu o fustă neagră şi un tricou de culoare deschisă.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu avizul procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.
 

 

Persoanele care pot oferi informații, care să conducă la depistarea fetei, sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.