Super veste! Test NEGATIV pentru pacientul mort în UPU!

Update 12 martie, ora 18:40

Astăzi a sosit rezultatul analizelor șoferului de tir care a ajuns la UPU Argeș, miercuri seara, cu simptomatologie specifică unei infecții respiratorii acute, ceea ce a declanșat suspiciunea de infectare cu COVID -19, iar ulterior a decedat.

Din fericire, rezultatul tetului pentru coronavirus a ieșit negativ, potrivit Instituției Prefectului. Bărbatul avea afecțiuni pulmonare, însă nu s-a confirmat infecția cu noul virus.

CITEȘTE ȘI ... News! Numărul persoanelor carantinate la Liceul Nr. 6 a crescut la 50

 

Reamintim că acesta venise recent din Italia, fiind șofer de tir. Ar fi decedat pe fondul unui edem pulmonar, având, de asemenea, o patologie medicală secundară care a dus la degradarea rapidă a stării generale. 

La nivel național, până la această oră, numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 a ajuns la 50.
 

UPDATE.

Despre acest caz, prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a explicat jurnaliștilor care au cerut clarificări pe subiect că, la acest moment, autoritățile lucrează la refacerea traseului bărbatului decedat și la identificarea activităților desfășurate de acesta în ultima perioadă. "Fiind vorba despre un caz special, preferăm să avem toate datele înainte de a ieși in presă. Vă asigur că vom fi extrem de prompți în rezolvarea cazurilor".

Domnia sa a dat asigurări, de asemenea, că sunt luate toate măsurile care se impun, chiar daca ar fi vorba, Doamne ferește!, de o confirmare a diagnosticului pentru COVID-19. "Personalul este protejat și așteaptă rezultatul probei."


Bărbatul ar fi încetat din viata, conform surselor care au interacționat cu acest caz, pe fondul unui edem pulmonar. Avea, de asemenea, o patologie medicală secundară care a dus la degradarea rapidă a stării generale. Nu ar fi anuntat - initial - nici echipajul de ambulanta, nici medicii că a călătorit recent în afara țării, ca șofer. 

La acest moment, autoritățile publice implicate în gestionarea epidemiei incearcă să se asigure că toate măsurile de protecție au fost aplicate, precum și că procedurile de dezinfecție sunt efectuate conform legii. Dacă testul va iesi pozitiv, vor fi anuntate masuri specifice. Daca vom vorbi despre un test negativ, experiența traumatizantă trăită de personalul Spitalului Județean va determina, fără doar și poate, o sporire a tuturor măsurilor în astfel de situații și o dotare pe măsura riscurilor care pot aparea în acest context pandemic. Reamintim mesajul autorităților către toate persoanele care au calatorit in ultima perioada in zonele de risc: autoizolarea si declararea datelor reale in cazul solicitarii ajutorului medical sunt indispensabile pentru a nu pune in pericol viata altor zeci de oameni și a personalului medical și așa redus și supus epuizarii!
 

NEWS!

Stare de alertă, declanșată în urmă cu puțin timp, la nivelul UPU Argeș, după ce un pacient adus cu Ambulanța de la Costești a decedat.

Conform primelor informații, bărbatul ar fi prezent anterior simptomatologie specifică unei infecții respiratorii acute, ceea ce a declanșat suspiciunea de infectare cu COVID -19. Mai mult, se pare ca acesta a lucrat ca șofer de TIR pe trasee internaționale. Rezultatul probelor va veni mâine.

Până atunci, toate cadrele medicale implicate în procedura de transport și examinare a pacientului au fost supuse, dacă rezultatul este pozitiv, unei expuneri directe. Nu doar ele, ci tot ceea ce înseamnă UPU Argeș la momentul primirii pacientului. Pe fondul neconformarii regulilor de autoizolare.

 

Citeste și... Cum să protejezi de epidemie un popor care zice “Decât să plângă mama...”

 


Alte 5 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în România. Numărul cazurilor la nivel național a ajuns astfel la 44.
 

 

Revenim cu detalii.