NEWS! Maternitatea si Neonatologia de la SJU- mutate la Spitalul Mioveni!

UPDATE, 23 aprilie, ora 13:30


Decizie radicală la nivelul Spitalului Județean Argeș! 

Secțiile de Maternitate și Neonatologie vor fi mutate începând de mâine la Mioveni (în noul spital) pentru a se realiza dezinfectarea corespunzatoare și completă a tuturor spațiilor! 

Dupa externările de astăzi, viitoarele mamici sau lauzele care răman internate, la pachet cu bebelușii de la Neonatologie, vor fi mutați la Mioveni, fiind însoțiți de toate liniile de gardă (adică tot personalul medical necesar).

CITEȘTE ȘI ... Oficial! 28 de cadre medicale din Arges infestate cu COVID-19!

ATI-ul, în cazul nașterilor care survin pe durata relocării, va fi asigurat de un medic specialist care lucrează atât la Spitalul Județean, cât și la Spitalul Mioveni.
Toata situația ar trebui, în teorie, să dureze pană luni când dezinfecția secțiilor este realizată. 

Reamintim că pericolul în această zonă a Spitalului Județean a survenit dupa ce mai multe cadre de la Neonatologie au fost depistate ca fiind pozitive, cu legatură(contact) în secția de Chirurgie Vasculară.

 

UPDATE, 22 aprilie, ora 21:25

Prefectul de Argeș a anunțat în această seară că secția de Neonatologie nu a fost și nu va fi închisă. Riscul este redus, susține domnia sa, datorită faptului că secția este împărțită pe sectoare alocate anumitor persoane din corpul medical și că o asistentă nu interacționează, de exemplu, cu toți copiii, ci doar cu cei de pe sectorul ei. De asemenea, fiecare sector este dezinfectat periodic, a anunțat prefectul Emanuel Soare.


 

Situație extrem de gravă la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean, acolo unde o parte din personal a fost depistată ca fiind infectată cu COVID- 19.

Unele dintre teste au fost operate pe sistem PCR de catre Directia de Sanatate Publica (în urma contactelor din cazul Sarboiu), altele au fost teste rapide.

Conform surselor din Spitalul Județean, mai multe cadre medicale de pe secție sunt confirmate, pe un sistem sau altul de testare, ca fiind pozitive.

CITEȘTE SI ... Când doctorii sunt Dumnezei! Cum nu l-a scăpat genialitatea pe Felix Sârboiu de COVID!

Este important de precizat că în secția de Neonatologie măsurile de protecție sunt utilizate la maxim, în sensul în care și înainte de criza COVID-19, personalul medical purta echipamente speciale de protecție în preajma copiilor.

Ca urmare a situației create, în cursul zilei de azi, într-o nouă operațiune realizată în colaborarea dintre Fundația Gaudium și Spitalul Clinic Sanador, au fost testate cu prioritate cadrele medicale de la Neonatologie pentru a exista un tablou corect al situației.

Se asteapta  încă o decizie a DSP cu privire la situatia micutilor aflati pe aceasta sectie. Institutia va decide daca acestia vor fi sau nu testati si daca raman acolo, chiar si in conditiile depistarii cadrelor medicale ca fiind pozitive.

În ceea ce privește prima asistentă depistată ca fiind pozitivă, aceasta intrase în izolare imediat de a aflat despre rezultatul medicului Felix Sârboiu. Ea a reprezentat contact direct deorece folosea încă vestiarul de la Secția de Chirurgie Vasculară, secție în care lucrase anterior, înainte să se mute la Neonatolgie. Așa (prin utilizarea aceluiași vestiar) a contactat cel mai probabil virusul. Rămâne de văzut, ca urmare a testării PCR de astăzi, cât de mult a fost acest virus propagat în rândul personalului de la Neonatologie.