Actualizare: Cod portocaliu de furtuni în Argeș!

UPDATE:

Meteorologii au emis un cod portocaliu de furtuni ce vizează sud-estul țării, dar și mare parte din centrul teritoriului.

Astfel, în sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei,vor fi intervale cu vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Viteza vântului va ajunge la 80-90 km/h, iar cantitățile de apă vor depăși 35...40 l/mp și pe arii restrânse chiar 50...70 l/mp.

Avertizarea este valabilă până în această seară, la ora 22.00.

Tot până la aceeași oră, cea mai mare parte a țării este sub cod galben de vânt și furtuni.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp. De asemenea, în nord-vestul Transilvaniei, în vestul și sud-vestul Olteniei și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale, în general, între 55 și 75 km/h.


 


 

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de vreme severă în România. Potrivit meteorologilor, vor fi ploi, grindină şi vijelii în jumătate de țară, până la ora 12.00.

Potrivit ANM, codul galben este valabil în 29 de județe, până marți, la ora 12.00. Meteorologii anunță atât ploi torențiale, vijelii și grindină, cât și caniculă în sud-est.

CITEȘTE ȘI ... Doi tineri care au urcat pe Vf. Moldoveanu sunt căutați de Salvamont Argeș

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și vestul Olteniei, precum și în zonele montane, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat și se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 60...80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

CITEȘTE ȘI ... Noua listă a țărilor exceptate de la izolare și carantină!

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în restul teritoriului în a doua parte a zilei de marți (7 iulie).
În regiunile sud-estice, local disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.


Sursa: observatornews.ro