Alertă de meningită la Școala Nr. 17 din Pitești! Toate autoritățile infirmă ...

Mai mulți părinți s-au panicat după ce o elevă a Școlii Nr. 17 (Tudor Mușatescu) din Pitești ar fi ajuns la spital cu simptome asemănătoare meningitei. Se pare că deși medicii de la Secția de Boli infecțioase au infirmat suspiciunea, părinții fetei de clasa a VII-a ar fi ales sa își ducă fiica la București, la Spitalul Matei Balș, pentu o serie de analize care sa le înlăture orice îndoială.

Despre faptul că eleva se simte rău s-a discutat cu cadre didactice din cadrul unității de învățământ, dar și cu alți părinți. Astfel, mai mulți părinți ai căror copiii studiază la Școala Nr 17 au intrat în panica.  Așa, pe grupuri de WhatsApp, s-a ajuns sa circule zvonul ca la Școala 17 o elevă este suspectă de meningită.  

Pentru a afla care este situația exactă, redactorii Sursa Ta au verificat zvonurile lansate de părinți și cadre didactice. Toate autoritățile infirmă suspiciunea de meningita in cazul unei eleve de la școala din cartierul Razboieni. 

Inspectorului general al ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu, nu i-a fost sesizată o astfel de situație. Același răspuns l-am primit și de la conducerea Direcției de Sănătate Publică Argeș.

La Spitalul de Pediatrie, în ultimele zile, nu s-a prezentat vreun copil cu simptome care ar putea duce la un astfel de diagnostic, a precizat, pentru Sursa Ta, Adina Enescu, purtător de cuvânt în cadrul instituției spitalicești. 

La secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Argeș a ajuns vineri o elevă, dar, în urma testelor efectuate, nu a fost confirmată suspiciunea de meningită. 

Reprezentații Școlii Nr. 17 infirmă, de asemenea, zvonurile lansate pe grupuri de WhatsApp și cere părinților să nu se alarmeze fara sens: "La noi la școala nu au fost și nu sunt astfel de probleme. Nu avem semnalat niciun caz de suspiciune de meningita. Nu știu cine a lansat acest zvon, dar nu conține dram de adevăr.  Părinții să stea liniștiți, iar copiii sa vina in continuare la școala, ca și până în prezent", a declarat asistentul medical al unității de învățământ. 

Reamintim că în urma cu o săptămână, o elevă de la Colegiul Național Zinca Golescu din Pitești, în vârstă de 16 ani, a ajuns la Institutul Matei Balș, din Capitală, cu suspiciune de meningită. Fata a fost în comă indusă. Ulterior, starea ei s-a îmbunătățit.