Alertă de la specialişti! Temperaturile coboară cu 15 grade în toată ţara

Doar în calendar suntem în luna lui cuptor. În toată România se înregistrează temperaturi de octombrie, cu peste zece grade mai mici decât cele normale pentru această perioadă. În vârf de munte ninge, iar temperaturile ating noaptea pragul îngheţului.

CITEȘTE ȘI ... Update: Angajat la o spălătorie din Pitești - a furat mașina unui client! Tânăr reținut

Nu ar fi rău dacă ţinem cont că noaptea temperaturile vor scădea spre 12 grade, în sudul ţării şi chiar până la 10 grade în Moldova. În zonele de munte au fost deja 2-3 grade noaptea trecută, a nins pe creste, iar în cabane s-a făcut focul, ca în plină iarnă.  Temperaturile rămân până la sfârşitul săptămânii cu 15 grade mai mici decât cele normale, inclusiv la malul mării. Dimineaţă, la staţia meteorologică de la Vârful Omu au fost chiar zero grade, temperatură la pragul îngheţului. 


Până vineri, maximele vor fi cuprinse între 19 şi 29 de grade, în Lunca Dunării. Din păcate, nici sfârşitul de săptămână nu ne aduce soare. Va ploua, inclusiv pe litoral. 

Iar ciclonul mediteranean, care a adus furtuni cu grindină în Italia şi cod roşu de vreme rea în multe zone turistice din Grecia, ar putea ajunge săptămâna viitoare şi în România. 

Sursa: observator.tv