Alertă de inundații în Argeș!

Hidrologii au emis, luni, o avertizare Cod galben de inundații, valabilă pe râuri din 17 județe din țară de marți ora 6:00 până miercuri ora 10:00.

CITEȘTE ȘI ... ( Video) O dronă a surprins un jaf pe șantierul drumului Expres Craiova-Pitești

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Astfel, de marți ora 6:00 până miercuri ora 10:00 pe râuri din județele Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Caraş Severin, Timiş, Gorj, Mehedinţi, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Covasna și Buzău de anunță inundații.

CITEȘTE ȘI ... Sprijin pentru fermierii afectați de criza Covid

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în intervalul marți ora 11:00 – ora 18:00 pe unele râuri mici din judeţele Caraş Severin, Gorj, Dâmboviţa şi Prahova.

CITEȘTE ȘI ... Incendiu în Argeș! Arde o casă în comuna Mălureni!

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni două alerte meteo cod galben de ploi și vânt puternic. De luni seară intră sub avertizare 17 județe, iar de marți dimineață toată țara.

Sursa: observatornews.ro