ALDE Argeș, acțiune de ecologizare pe traseul Cetatea Poienari - Piscu Negru

Organizația ALDE Argeș a organizat sâmbătă, 4 august, o acțiune ecologică la care au participat peste 80 de membri ai Organizației pentru Femei și ai Organizației pentru Tineret. Au fost strânși peste 100 de saci cu gunoaie de pe ruta Cetatea Poienari-Piscu Negru, "campionii" deșeurilor fiind, de departe, pet-urile de bere și scutecele pentru bebeluși.

"Trăim pe datorie, omenirea și-a consumat toate resursele naturale pe care planeta le poate produce într-un an. Din nefericire, an de an, omenirea își consumă și toate rezervele de bun simț.
Transfăgărășanul, devenit de ceva ani un simbol cu care este asociat țara noastră, ar fi trebuit să fie un fel de carte de vizită cu care să ne mândrim, nu pentru care să roșim. Cel mai spectaculos drum din lume este zilnic tranzitat nu doar de către străini, ci și de familii cu copii care, în loc să fie crescuți în dragoste pentru natură, sunt învățați că totul li se cuvine și că pământul nu este decât un imens recycle bin.
Ne-a mai încurajat faptul că, în drumul lor, oamenii s-au oprit, ne-au felicitat și ne-au oferit apă sau energizante; tindem să credem că exemplu oferit i-a făcut să se gândească de două ori înainte de a mai arunca ceva la voia întâmplării. Le mulțumesc tuturor colegilor care au răspuns apelului ALDE Argeș și sper ca puterea exemplului să învingă, într-un final, puterea lipsei de educație."
a declarat Simona Brătulescu, președinte al ALDE Argeș.