Alarmant! 19 persoane au murit în 48 de ore din cauza accidentelor rutiere

Zeci de accidente rutiere au avut loc în doar 48 de ore, iar 19 oameni au murit, 33 fiind grav rănite. În acest context, Ministerul Afacerilor de Interne trage un semnal de alarmă și face apel către toți conducătorii auto:

„44 de accidente, 19 persoane decedate şi 33 grav rănite... doar în ultimele 48 de ore! Este FOARTE MULT, este EXTREM DE MULT! Vă rugăm să înţelegeţi că nerespectarea regulilor rutiere vă poate costa viaţa! Şi mai înţelegeţi ceva - Sărbători sunt şi la anul... şi peste doi ani... şi peste 10 ani... şi peste 50 de ani. Nu vă mai grăbiţi, pentru că o oră pe care credeţi că o câştigaţi vă poate costa viaţa! Dacă eşti la volan şi vezi acest mesaj, închide imediat telefonul... eşti în pericol să faci un accident! Dacă eşti pasager, citeşte cu voce tare să audă şi şoferul!” - a fost mesajul postat de MAI pe pagina de socializare.

Ministerul Afacerilor Interne mulţumeşte poliţiştilor rutieri şi salvatorilor pompieri care au făcut eforturi pentru a salva persoanele încarcerate în autoturisme lovite.

„Mulţumim poliţiştilor rutieri şi tuturor salvatorilor pompieri care au făcut eforturi supraomeneşti pentru a salva persoanele încarcerate! Ştim că fiecare dramă pe care au văzut-o a lăsat urme grele în sufletele lor! Este foarte greu să îţi stăpâneşti lacrimile atunci când vezi destine de tineri frânte din neglijenţă şi neatenţie! Nu uitaţi: Viaţa are prioritate şi doar acasă vă aşteaptă cei dragi!”, mai scrie instituţia în mesaj.


Reamintim că și în județul Argeș au avut loc două accidente rutiere mortale, unul în prima zi Crăciun, iar cel de-al doilea în a doua zi de Crăciun.

O tânără de 24 de ani și-a pierdut viața pe un drum din Suseni, în timp se se afla pe scaunul din dreapta, chiar lângă iubitul ei (CITEȘTE AICI).

Celălalt accident s-a petrecut în Zamfirești, implicat fiind și fostul ministru și secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu. Doi oameni au murit. Este vorba despre soții Pristavu, Haralambie și Elisabeta, erau proprietarii magazinului de stofe Romarta Lux din centrul Piteștiului (CITEȘTE AICI).