Ultimă oră! 17 cazuri de coronavirus în România

Update 9 martie, ora 21:40

Doi noi cazuri de coronavirus au fost confirmate astăzi. Vorbim despre o femeie, în vârstă de 73 de ani, din Buzău și un bărbat de 60 de ani din București, care au fost testate pozitiv, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.
Conform autorităților, ambii pacienți s-au întors de curând din Italia. În acest caz, va fi demarată o anchetă epidemiologică pentru a fi stabiliți contacții celor două persoane.

Update 8 martie, ora 23:00

Autoritățile au anunțat duminică două noi cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus Covid-19. Este vorba despre un al doilea pacient confirmat în București și de un caz din Mureș, județ în care nu se înregistrase până acum nicio persoană infectată cu noul coronavirus.
Al 15-lea caz confirmat de coronavirus din România: o femeie de 70 de ani, din județul Mureș, anunță Grupul de comunicare strategică.

Update 8 martie, ora 08:00

Conform presei naționale, bărbatul, în vârstă de 72 de ani, din Galați, a prezentat simptome de Covid-19 pe 6 martie.
Bărbatul a revenit din zona Lombardia, regiunea cea mai afectată de coronavirus din Peninsulă, în data de 29 februarie. După revenirea din Italia, bărbatul s-a autoizolat la domiciliul la care locuiește singur. În tot acest timp, un prieten i-a adus acasă mâncare și alte lucruri necesare. 

Update 7 martie, ora 17:30

Un bucureștean, în vâstă de 49 de ani, recent întors de la Roma, a fost testat pozitiv la coronavirus. Bărbatul a fost adus vineri seara la „Matei Balș” cu febră și scaune diareice.
Astfel, la nivel național este al 12-lea caz de infecție cu noul COVID-19.

Din primele date, bărbatul s-a întors din Italia, dintr-o zonă considerată neafectată de virus,  în data de 27 februarie 2020.

„Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19. Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară”, se arată într-un comunicat al Grupului pentru comunicare strategică.

Update 6 martie, ora 18:00

A fost confirmat al nouălea caz de infecție cu COVID-19 pe teritoriul țării noastre, respectiv un bărbat de 40 de ani din Hunedoara.

Potrivit autorităților, omul se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, după ce a revenit în țară din Italia (Bergamo). Joi i-au fost recoltate probe, după ce bărbatul a manifestat febră.

Bărbatul va fi internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara și a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.

Reamintim că dintre cei 9 cetățeni, trei au fost declarați vindecați.

 

Update 6 martie, ora 14:00

Încă un caz de coronavirus confirmat în România! Este vorba despre o femeie de 51 de ani, din județul Olt, care a intrat în contact cu bărbatul de 71 de ani, din Suceava, diagnosticat cu COVID -19 după ce s-a întors din Italia.

„A fost confirmat pozitiv al 8-lea caz de infectare cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie de 51 ani, din Olt, care a călătorit din Italia în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia. Femeia se află în acest moment în izolare la domiciliu”, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică.

Reamintim că dintre cei 9 cetățeni, trei au fost declarați vindecați.
 

O colegă a băiatului care a fost diagnosticat, miercuri, cu coronavirus, este infectată cu coronavirus. Este al șaptelea caz confirmat în țara noastră.

În urma testelor realizate la Timișoara, în cursul zilei de 5 martie 2020, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv, potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

CITEȘTE ȘI ... Cum să protejezi de epidemie un popor care zice “Decât să plângă mama...” CoronoSărăcia și CoronoProstia

 

Este vorba despre o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Fata este transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara.

În cazul celorlalte 25 de persoane asupra cărora s-au realizat teste, contacți ai tânărului de 16 ani, rezultatele sunt negative. Persoanele vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior.

Totodată, reamintim că femeia de la Timişoara diagnosticată cu coronavirus s-a vindecat. Al doilea test a ieșit negativ. Același rezultat a ieșit și în cazul bărbatului de 47 de ani, ultimul test fiind efectuat în ziua a 13-a și a 14-a.  Totuși, cele două persoane rămân deocamdată internate.

 

CITEȘTE ȘI ... Al doilea român vindecat de Coronavirus!