Ajutor financiar pentru crescătorii de animale

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre schema “Ajutor de minimis pentru achizitionarea de către producătorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline şi/sau tauri de reproducţie din rase de carne”.
Valoarea totală a schemei este de 18.150.000 lei şi se asigură integral de la bugetul de stat.

CITEȘTE ȘI ... Tânăr din Bughea închis! A vrut să ia viața unui om


Beneficiarii acestui ajutor trebuie să dețină:
- între 3 și 10 vaci identificate şi înregistrate în RNE în vederea achiziționării de juninci din rase de taurine de lapte sau carne, de la 1 la 10 bivolițe în vederea achiziţionării de juninci din specia bubaline.
- minimum 40 capete de vaci şi/sau viţele şi/sau juninci pe beneficiar, cu excepţia celor din localităţile din zona montană, prevăzute în „Ghid-informativ- MMC-zone-eligibile.xlsx” pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014 –2020, care trebuie să deţină minimum 10 capete de vaci şi/sau viţele şi/sau juninci pebeneficiar, pentru achiziţionarea de tauri de reproducţie din rase specializate de carne.
În plus, pentru a beneficia de acest ajutor financiar, solicitanții trebuie să exploateze animalele minim trei ani de la data acordării banilor. De asemenea, aceștia sunt nevoiți să înscrie în Registrul Genealogic animalele de reproducţie din rase specializate achiziţionate.

CITEȘTE ȘI ... Primăria Budeasa angajează!


Cererile se depun până la data de 11 noiembrie 2016, la direcţiile pentru agricultură judeţene sau a municipiului Bucureşti pe a cărui rază teritorială se află exploataţia înregistrată sau exploataţia cu cel mai mare număr de animale.
Cuantumul sprijinului financiar este de maximum 5.000 lei/cap junincă din rasă de taurine de lapte; maximum 6.000 lei/cap junincă din rasă de taurine de carne; maximum 4.500 lei/cap junincă din specia bubaline; maximum 8.000 lei/cap de taur de reproducţie din rase de carne.