Ajutoare alimentare pentru persoanele vulnerabile din Costești

Deși vorbim de distanțare socială în această perioadă, primarii trebuie să țină mai aproape ca oricând de cetățenii pe care îi reprezintă. La Costești, spre exemplu, angajații primarului Ion Baicea au spart și lemne pentru concetățenii înaintați în vârstă și fără ajutor și le-au făcut cumpărăturile. De asemenea, administrația locală s-a implicat în angrenarea sponsorilor locali cu sprijinul cărora au oferit ajutoare alimentare persoanelor aflate în nevoie.   


„Ne preocupă zi și noapte implementarea măsurilor ordonanțelor militare în localitatea noastră. Prin Direcția de Asistență Socială am sprijinit cu alimente în jur de 60 de persoane în vârstă, fără susținători. Unii aveau pensii foarte mici, alții deloc. Erau persoane pe care le aveam în evidența serviciului nostru. Cu ajutorul sponsorilor am reușit ca pentru o săptămână să le asigurăm alimentele de bază, dincolo de pâine și conserve diverse. Persoanelor care au venituri decente, dar fără posibilitatea de a se deplasa, le-am făcut noi cumpărăturile. Mai mult, i-am ajutat pe unii vârstnici și cu treburi gospodărești precum spartul lemnelor. În general, am intervenit pentru a rezolva orice solicitare care ne-a stat în putere. Am afișat telefoanele la care putem fi contactați la primărie și suntem la dispoziția locuitorilor.”, a declarat primarul Ion Baicea.

 

 „Mai renunțăm la investiții, sănătatea oamenilor este prioritară”


În privința ultimelor măsuri dispuse prin ordonanță militară, la finele săptămânii trecute, primarul din Costești terminase de dezinfectat străzile și scările de bloc din oraș. De asemenea, montase dispensere cu gel dezinfectant la jumătate dintre scările de bloc, urmând ca în perioada următoare să achiziționeze și alte suporturi de gen care nu se mai găsesc, momentan, pe piața locală.  
Din păcate, pandemia de coronavirus a încurcat planurile administrației. Anul acesta urma să se extindă rețeaua de gaze în mod semnificativ.

„Întâmpinăm probleme cu firmele care lucrează la extinderea de gaze. Nu se mai muncește în ritmul de dinainte de izbucnirea pandemiei. Unii muncitori au intrat în concediu medical, le este teamă...”, aflăm de la primarul Baicea. 


Și financiar lucrurile nu vor sta prea bine, căci fonduri care erau destinate investițiilor ar putea merge către măsurile de extremă urgență pentru siguranța și sănătatea comunității locale:

„Am făcut o rectificare de buget pentru cheltuieli Covid în sensul în care am alocat 50.000 din fondul de rezervă. Cu siguranță nu ne ajung. Încercăm să găsim soluții. Mai renunțăm la investiții, sănătatea oamenilor este prioritară.”, ne-a mai declarat primarul Ion Baicea.