Aici puteți completa online declarația pe propria răspundere de care aveți nevoie pentru a ieși din casă

Aici puteți completa online declarația pe propria răspundere de care aveți nevoie pentru a ieși din casă


Grupul de Comunicare Strategică informează că începând de astăzi este activă platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor de angajator.

Platforma este operaționalizată de site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale și le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora, precizează însă GCS.

Tot Grupul de Comunicare Strategică precizează că datele personale nu vor fi prelucrate de către STS, acestea rămânând în calculatorul sau telefonul celui care completează declarația, respectiv adeverința.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online nu beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea, arată GCS, avertizând asupra riscului folosirii unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.