Ai nevoie de certitudini? Afla cum poti cumpara Ethereum

Ethereum reprezinta o platforma ce permite codificarea, decentralizarea, securizarea si tranzactionarea a aproape orice: contracte, voturi, tranzactii financiar, etc. Ether reprezinta valuta platformei Ethereum. Aceasta moneda poate fi tranzactionata si minata exact ca si Bitcoin, insa exista si diferente majore intre acestea. 

Insusi creatorii Ethereum am mentionat ca Ether nu este neaparat o cripto-moneda, ci mai mult un mijloc prin care se platesc serviciile prestate in cadrul platformei. De aceea, moneda nu poate fi tranzactionata pentru aceleasi tipuri de obiecte si in la fel de multe locuri precum Bitcoin. 

Insa, acest aspect nu ii opreste pe impatimitii tehnologiei din a o cumpara. Asadar, daca te numeri printre oportunistii ce vor sa investeasca intr-o astfel de moneda, ai venit unde trebuie. Articolul de fata este menit sa raspunda intrebarii puse de toti acesti curiosi: Cum poti cumpara Ethereum?

Ether poate fi oferit spre vanzare prin mai multe metode. De aceea, piata trebuie analizata. In functie de modalitatea pe care vreti sa o folositi pentru a cumpara moneda, de taxele cu care sunteti de acord, de siguranta oferita, exista site-uri specializate in tranzactionarea cripto-monedelor. Totodata, puteti cumpara si de la alti utilizatori, aceleasi conditii fiind aplicate si aici.


Indiferent de modalitatea aleasa, va trebui, de obicei, sa parcurgeti urmatorii pasi:
1. Creati/Achizitionati un portofel pentru Ethereum
Inainte de a incepe sa cumparati cripto-moneda este necesar sa utilizati un portofel special ce poate tine acest tip de moneda. Exista mai multe alternative insa cele mai populare sunt portofelele electronice, ce sunt gratuite insa necesita mereu o conexiune la internet si de obicei nu sunt foarte sigure. Exista si portofele fizice, ce ofera o siguranta sporita nefiind conectate la internet si sunt folosite in special de persoanele ce tranzactioneaza cantitati mari de Ethereum.

2. Cumparati Ethereum
Sunt nenumarate modalitati prin care se raspunde la intrebarea „cum poti cumpara Ethereum?”, unele mai avantajoase decat celelalte. Majoritate persoanelor folosesc fie site-uri de schimb special concepute, fie cumpara direct de la alte persoane. In cazul celor care folosesc site-urile precizate, este necesara crearea unui cont si introducerea datelor inscriptionate pe un card de credit. 

De obicei se platesc taxe destul de ridicate, dar siguranta oferita este mai buna decat in cazul achizitionarii prin intermediul altor utilizatori. Totodata, unele platforme de vanzare a Ethereum au deja incorporate portofele virtuale, deci pasul precedent poate fi sarit.

3. Transferati Ethereum din portofelul site-ului in portofelul personal (in cazul in care ati utilizat un site specializat)
Poate parea un pas ce se intelege de la sine, insa nu multa lume realizeaza de ce este atat de important. Orice afacere poate da faliment, iar orice site poate fi spart (cu ajutorul unui hacker), iar in ambele cazuri, clientii pot ramane fara bani.

Acesta este tot procesul de achizitionare a cripto-monedei. La inceput poate parea complicat, insa daca acordati putina atentie acestor pasi, totul o sa vina de la sine.

Sfat: Daca nu doriti sa investiti bani intr-o astfel de moneda, exista posibilitatea de a o mina dar procesul este foarte lung si destul de complicat.