Ai datorii la stat? ANAF poate lua banii direct de la ...

Situații absolut incredibile în care pot fi puse firmele din România. Conform codului de procedură fiscală, dacă o firmă are datorii la stat, ANAF poate lua banii direct de la clienții acestora. Mai mult, există astfel posibilitatea să trebuiască să dai bani la ANAF, chiar dacă știi că nu ai datorii.

Dacă ai datorii la stat, Fiscul îți poate obliga clienții să nu-ți mai achite facturile, ci să i le plătească direct lui, conform avocatnet.ro. Astfel, în încercarea de a eficientiza recuperarea datoriilor pe care le are o companie la stat, reprezentanții ANAF pot apela chiar și la clienții acesteia.

Se poate ajunge la situații aproape suprarealiste, cum este un exemplu recent în care clienții unui restaurant (care au achitat consumația pe firmă) au fost somați să nu mai plătească pe viitor nota de plată, ci să o vireze direct la ANAF, conform sursei citate.

Concret, Codul de procedură fiscală permite autorităților să recupereze din datoriile unei firme direct de la clienții acesteia, care ori au restanțe de achitat, ori vor avea în viitor.

 

 

Sursa: capital.ro